ruisseau-combertaultruisseau-combertault
©ruisseau-combertault|©atlierphotomuzard.com;
Stop bij een van de11 dorpen rond Beaune

In de buurt van Beaune

Als hoofdstad van de Bourgognewijnen trekt Beaune veel aandacht. Maar het omringende platteland van Bourgondië staat vol met charmante dorpjes, zowel in de wijnbouw als daarbuiten.

1. Chevigny-en-Valière

Als de beklimmingen van de Hautes-Côtes de Beaune je afschrikken om te gaan fietsen, kun je naar Chevigny-en-Valière gaan. Aan het oostelijke uiteinde van de Beaune-regio flirt dit mooie stadje met de Dheune.

3. Combertault

De Romeinen zijn er geweest. Waarom jij niet? Je hoeft geen strijdwagen te nemen. Fietsen is een uitstekend alternatief.

Met de fiets

naar de dorpen van de Côte de Beaune

De Voie des vignes tussen Dijon en Santenay, en nog verder naar het zuiden, de Voie verte van Santenay naar Nolay… Bourgondië is een regio voor fietsliefhebbers. Aan de slag?

4. Corberon

De verscheidenheid van de landschappen in Bourgondië is een ongelooflijke troef. Van de wijngaarden naar de kliffen, van de kliffen naar de vlaktes, van de vlaktes naar het bos… zo ziet een tocht door het Pays Beaunois eruit. In de buurt van Corberon wacht het bos op je.

5. Corgengoux

Instagrampagina,

#beaunetourism

6. Levernois

Levernois is een soort vakantiebestemming voor golfliefhebbers uit Beaune. Het is ook een tussenstop op de vakantiesnelweg. Sommige vakantiegangers stoppen bij het‘Hostellerie de Levernois om bij te tanken in Bourgondië voordat ze naar de Côte d’Azur gaan.

7. Marigny-lès-Reullée

We zijn niet ver van Cluny en zijn reputatie in de paardenwereld. In de regio Beaune hebben we onze wereldberoemde stoeterij: de Haras de Marigny, die paarden voorbereidt op de populairste races ter wereld.

8. Meursanges

Ben je gezwicht voor de verleiding van een huis met een tuin voor de kinderen? En spoort Madame je aan om groenten te kweken, kippen en bijen te houden? Kom dan eerst naar de plantenmarkt in Meursanges om een idee te krijgen van hoe je tuin eruit zou kunnen zien.

9. Rufffey-lès-Beaune

Verlaat de wijngaarden voor een paar uur en ontsnap naar het bos van Ruffey-lès-Beaune. Je kunt in dit mooie, gastvrije dorp blijven en ’s middags Beaune bezoeken.

10. Sainte-Marie-la-Blanche

De inwoners van Sainte Marie la Blanche zijn dynamisch en houden van vuurwerk. 14 juli is altijd een geweldig evenement en zeker een bezoek waard.

11. Vignoles

Vignoles is een geweldige plek om te wandelen. Er is net een nieuw wandelpad aangelegd: het Sentier des petites vignes. Kom meer te weten over dit mooie dorp en zijn geschiedenis.

Op zoek naar

van de beste smaken

Na dit korte overzicht zul je snel beseffen dat er niet één Bourgogne is, maar vele. Ga op ontdekkingstocht, wandel op het ritme van de ongerepte natuur en laat je verrassen door ontmoetingen met wijnboeren, culturele pareltjes en heerlijke producten om te proeven. Er is nog zoveel meer te beleven in de Pays Beaune!

Bezienswaardigheden

Het is een understatement om te zeggen dat het Pays Beaunois bezoekers een mozaïek van landschappen biedt die doordrenkt zijn van geschiedenis, en een beeld schetst dat zowel bucolisch als schilderachtig is, versterkt door het nauwgezette werk van de ambachtslieden van de wijngaarden. Ontdek de niet te missen dorpjes van de Pays Beaunois en ontsnap naar Bourgondië …

Lees meer over

Omgeving Chagny

Chagny ligt op 20 minuten van Beaune. Het is een mooi stadje in Bourgondië waar het leven goed is. En laat je niet misleiden door zijn provinciale uitstraling, het verbergt een aantal prachtige verrassingen en je zult versteld staan van zijn dynamiek. Het is een stad vol verrassingen en je zult versteld staan van de dynamiek. Dit zijn onze favorieten.

Lees meer over

In de buurt van Meursault

Meursault is een dorp met 19 1er Crus en ligt halverwege Beaune en Chagny. De wijngaarden, die bijna allemaal wit zijn (Chardonnay), beslaan iets minder dan 400 hectare. Met andere woorden, de omliggende dorpen staan vol wijnstokken. Maar sommige hebben nog veel meer te bieden, en wij vertellen je er graag meer over.

Lees meer over

Omgeving Santenay

Ga zuidwaarts op de Route des Grands Crus. Je komt aan in Santenay. Deze stad is verrassend. Het is onmiskenbaar een wijnstad met zijn wijnproducerende Châteaux (Château Philippe le Hardi, Château de la Crée), maar het is ook een kuuroord met het centrum Valvital. Rondom liggen de prestigieuze appellations van Bourgondische wijnen en de dorpen die ze hun naam hebben gegeven. Laten we ze leren kennen.

Lees meer over

Omgeving Savigny-lès-Beaune

Als je vanuit Dijon komt, ga dan niet verder naar Beaune, maar stop een paar kilometer voor Savigny-lès-Beaune, in Ladoix-Serrigny. Begin je route van de pittoreske dorpjes van de Côte de Beaune naar de Hautes-Côtes. Je eindigt je tour met een welverdiend aperitief op het plein van Savigny-lès-Beaune.

Lees meer over

In de buurt van Nolay

Als je op zoek bent naar natuur, uitgestrekte vlaktes en authentieke ontmoetingen, trek er dan op uit om de Hautes-Côtes de Beaune en de vlaktes en valleien van de Bourgogne bocage te ontdekken. Hun landschappen zullen diep in je hart zinken en als je eenmaal thuis bent, wil je alleen nog maar terugkomen. Vertrek vanuit Nolay, een middeleeuws stadje in de Hautes-Côtes.

Lees meer over
Sluiten