pont-chaudenaypont-chaudenay
©pont-chaudenay|©atlierphotomuzard.com;
Rond Chagny3 charmante Bourgondische dorpjes

Omgeving Chagny

Chagny ligt op 20 minuten van Beaune. Het is een mooi stadje in Bourgondië waar het leven goed is. En laat je niet misleiden door zijn provinciale uitstraling, het verbergt een aantal prachtige verrassingen en je zult versteld staan van zijn dynamiek. Het is een stad vol verrassingen en je zult versteld staan van de dynamiek. Dit zijn onze favorieten.

01. Ebaty

Tussen geschiedenis en oenologie

Verlaat Chagny via een kleine departementale weg die tussen koolzaad- en graanvelden slingert, om in Ebaty aan te komen, op 15 minuten fietsen of 5 minuten met de auto.

Neem de tijd voor een pauze voordat je verder gaat naar bijvoorbeeld het Château de Mimande, het bolwerk van Armand Heitz, de boer-wijnboer-restaurateur.

2. Chaudenay

Je hebt net geluncht bij Chez Armand, komt terug in Saône et Loire om Chaudenay te bereiken. Tenzij je stopt om te overnachten in de gîte van onze wijnmaker, Armand Heitz. Deze bevindt zich op het terrein van Château de Mimande, tussen dit mooie dorp en Ebaty.

Goed om te weten

Armand Heitz heeft een wijnkelder geopend in Pommard. Hij organiseert er wijnproeverijen.

"Het rood staat aan

Pommard

De Côte de Beaune uitzondering

Pommard en zijn grote rode wijnen wachten op je.

3. Corpeau

Ga de volgende ochtend terug naar de Côte d’Or, langs La Dheune en neem plaats aan de tafel van de Vieux Vigneron. Bressekip met epoisses en slakken dagen elkaar uit “welke belandt er op je bord?”.

Bourgondië heeft een ziel

De dorpen

Op zoek naar

van de beste smaken

Na dit korte overzicht zul je snel beseffen dat er niet één Bourgogne is, maar vele. Ga op ontdekkingstocht, wandel op het ritme van de ongerepte natuur en laat je verrassen door ontmoetingen met wijnboeren, culturele pareltjes en heerlijke producten om te proeven. Er is nog zoveel meer te beleven in de Pays Beaune!

Sluiten