Colline Corton Velo Amis Voie Des VignesColline Corton Velo Amis Voie Des Vignes
©Colline Corton Velo Amis Voie Des Vignes|Kaptura
Wandelingen en tochtenrond Beaune, Nolay, Chagny, Santenay, Meursault, Savigny-lès-Beaune...

Natuur en wandelen

Ga wandelen in de omgeving van Beaune voor een dag, een weekend of een langer verblijf. Voor gezinnen of sportievelingen: ontdek de Bourgondische wijngaarden te voet of op de fiets. Als je op zoek bent naar rust, kun je terecht op het Canal du Centre.

De Voie des Vignes op je eigen tempo

Perfecte route om Bourgondië te ontdekken via achterafweggetjes midden tussen de wijngaarden. Te voet, fiets, te paard of op een scooter, kies je eigen tempo om de Voie des Vignes af te leggen. Wees voorbereid om veel pauzes te nemen: de verleiding is groot om te stoppen en een selfie te nemen voor de borden van de grote appellations. Als je besluit een wijn- en fietstocht voor jezelf te organiseren, geen probleem, je kunt proeverijen plannen bij de domeinen op je route.

De route van de Grands Crus

Bourgondiëtour van Dijon naar Santenay, via Beaune

Je hebt tussen de 3 en 5 dagen nodig voor deze grote rondreis door de wijngaarden van Bourgondië: Côte de Nuits, Hautes Côtes de Nuits en Côte de Beaune, Hautes Côtes de Beaune. De tocht voert je door de beroemde dorpen Gevrey-Chambertin, Vougeot, Nuits saint Georges, Pommard, Meursault, Chassagne-Montrachet. Onderweg kom je wijnbouwershuizen, wijnkastelen, washuizen en broodovens tegen. Rond deze authentieke dorpjes ontdek je de Klimaten van Bourgondië, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Je leert meer over deze beroemde Climats terwijl je tussen percelen met illustere appellations wandelt.

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela

Pelgrimsroutes tussen abdijen en wijngaarden

Bourgondië ligt al heel lang op het kruispunt van verschillende pelgrimsroutes. De regio is bijzonder rijk aan religieus erfgoed. Monniken hebben hun stempel gedrukt met de prachtige abdijen van Vézelay, Fontenay, Cluny, Cîteaux. De Chemin des Allemands (van Dijon naar Cluny, via Beaune) of “Le Chemin des Abbayes” (van Cîteaux naar Vézelay) zijn spirituele tochten die je niet mag missen.

Het Centrumkanaal

Een boottocht tussen sluizen en wijngaarden

Het Canal du Centre, ook wel bekend als het Canal du Charolais, begint in de Saône-vallei bij Chalon-sur-Saône en mondt uit in de Loire-vallei bij Digoin. De route langs het kanaal is een genot voor wandelaars en fietsers. U komt de schuiten en andere boten tegen die het kanaal gebruiken voor een tijdloze tocht, op het tempo van de natuur. De stops zijn bucolisch of gastronomisch, afhankelijk van je stemming op dat moment.

Bourgondië van boven

De mooiste panoramische uitzichtpunten

Rondom Beaune zijn er veel wandelingen die naar prachtige uitzichtpunten leiden. Het landschap verandert met de seizoenen. Verken de Hautes-Côtes paden in de herfst om de gouden wijngaarden te bewonderen. Profiteer van de winterkou om de Pernand-Vergelesses te ontdekken onder een zachte vorst. En binnenkort kunt u genieten van het panorama dat de Cité des Climats et vins de Bourgogne biedt, op een zomeravond, tijdens het aperitief, met een glas Chardonnay in de hand.

Sluiten