Rondvaart ChagnyRondvaart Chagny
©Rondvaart Chagny|Images Et Associes
CHAGNY

Chagny

Tussen de wijngaarden en het Canal du Centre is Chagny een gastronomische en natuurlijke tussenstop… Welkom in Chagny!

Chagny heeft een van de mooiste markten van de regio en een van de beste restaurants ter wereld. Het gevarieerde en soms ongewone erfgoed heeft ruimte gemaakt voor vrijetijdsbesteding in de natuur, zoals wandelen en fietsen op de jaagpaden.

De stad Chagny

Dit kleine stadje met 6.000 inwoners heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de 13e-eeuwse kerk, een beschermd historisch monument, het theater van Copiaus en een 18e-eeuwse apotheek met houten lambrisering. Ontdek het huis van dokter Loydreau en zijn tuin met eenvoudige planten, of bekijk hedendaagse werken zoals het verbazingwekkende Octagon for Saint Eloi van de Amerikaanse kunstenaar Richard Serra.

De natuurlijke kant van Chagny

Ga de lucht in met een heteluchtballon en wandel tussen wijngaarden en wolken, geniet van een picknick op het canal du Centre bij het geluid van kabbelend water, fiets, wandel of skeeler langs de voie verte of vis in het Etang “en blouche”. Hier zijn een paar geweldige ideeën om te ontspannen, er even tussenuit te gaan of je batterijen op te laden.

 

Chagny, een gastronomische tussenstop

Dit kleine stadje heeft ook een markt met geurige, kleurrijke kraampjes op zondagochtend en vooral het met 3 Michelinsterren bekroonde restaurant “Lameloise“, dat al bijna honderd jaar schittert en van Chagny een onmisbare halteplaats voor de uitstekende keuken heeft gemaakt.

Deze rijkdom aan smaken heeft Chagny een plaats opgeleverd als halteplaats op de Vallée de la Gastronomie®.

 

 

Chagny viert feest

Als je tijdens de komende evenementen door deze Bourgondische stad rijdt, stop er dan even om de levensvreugde van deze gemeente op te snuiven!

Januari-februari: Festival van het Amateurtheater

Maart-april: Mid-Lent Festival

Juli-augustus: elke zondagochtend proeverijen in gezelschap van lokale wijnboeren

Laat in augustus: Muziekfestival, Les moments Musicaux de Chagny

En nog veel, veel meer!

Chagny, stad aan Route 71

in de Côte de Beaune

De Bourgogne beleven betekent ook van de gebaande paden afwijken en accepteren dat je verdwaalt op de zijwegen. En om je te helpen je ongebruikelijke route uit te stippelen, ontdek je de Route71 webapplicatie (webapp) die je helemaal naar Chagny brengt.

U kunt bladeren door het erfgoed van Bourgondië, restaurants waar u het beste van de lokale gastronomie kunt proeven, accommodatie waar een gevoel van welkom in het DNA van uw gastheer zit, ervaringen die u zich nog lang zult herinneren, evenementen die ruiken naar het terroir en de vreugde van het samenzijn, en natuurlijk wijnmakerijen en landgoederen waar art de vivre rijmt met Climats de Bourgogne.

Met de app kun je je favoriete adressen bookmarken, en daar heb je hem, je route klaar voor het Bourgogne-avontuur. Maak een afspraak met Chagny en zijn lokale spelers op Route71.

Neem route 71
Neem route 71
Vacances en Saône & Loire, prenez la Route71 dans le Chalonnais !
Onze favorieten
Sluiten