Aloxe CortonAloxe Corton
©Aloxe Corton|Kaptura
Rond Savigny-lès-Beaune6 Bourgondische dorpenvan de Côte tot de Hautes-Côtes de Beaune

Omgeving Savigny-lès-Beaune

Als je vanuit Dijon komt, ga dan niet verder naar Beaune, maar stop een paar kilometer voor Savigny-lès-Beaune, in Ladoix-Serrigny. Begin je route van de pittoreske dorpjes van de Côte de Beaune naar de Hautes-Côtes. Je eindigt je tour met een welverdiend aperitief op het plein van Savigny-lès-Beaune.

1. Ladoix-Serrigny

Laten we onze reis beginnen in dit mooie dorp, dat zijn naam ontleent aan de appellation Ladoix-Serrigny. Het is het eerste dorp aan de Côte de Beaune. Als je de borden mist, zal de Colline de Corton rechts je vertellen dat je er bent.

2. Aloxe-Corton

Verlies je ogen niet van de Colline de Corton, je hebt Aloxe-Corton bereikt, met zijn drie châteaux en zijn Grands Crus. We vinden het heerlijk om in de herfst door dit dorp te wandelen, wanneer de kleurrijke wijngaarden weerkaatsen in de geglazuurde tegels van de châteaux. Het levert prachtige foto’s op.

3. Pernand-Vergelozen

De Colline de Corton blijft ons baken. We vervolgen onze tocht door de dorpen door aan te komen in Pernand-Vergelesses. Dit is een dorp dat het verdient om doorheen gefietst te worden. De heuvels zijn een beetje steil, maar de uitzichten zijn de omwegen meer dan waard.

4. Échevronne

Laten we de Colline de Corton en zijn wijngaarden zover het oog reikt achter ons laten en op weg gaan naar de Hautes-Côtes de Beaune. Eerste halte: Échevronne. Trek je goede schoenen aan en ga op ontdekkingstocht door het Bourgondische platteland. Neem je picknick mee.

5. Bouilland

De vlakte is een verre herinnering tegen de tijd dat je Bouilland bereikt. Dit is het koninkrijk van de klimmers. De kliffen zijn ongelooflijk en vol klimplekken. Voor de minder waaghalzen biedt een wandeling de kans om dit prachtige landschap van bos en steen te bewonderen.

Goed om te weten

Bent u in de ban van rotsklimmen, maar een beetje nerveus bij het idee om alleen op pad te gaan naar de kliffen van Bouilland? Akroroc kan je helpen.

6. Bouze-lès-Beaune

Ga terug naar het zuiden naar Savigny-lès-Beaune en stop in de Hautes-Côtes de Beaune, bij Bouze-lès-Beaune. Let op de details van de huizen in het centrum van het dorp. En als je op pad bent, probeer dan de “cabottes” rond het dorp te zien.

Op zoek naar

van de beste smaken

Na dit korte overzicht zul je snel beseffen dat er niet één Bourgogne is, maar vele. Ga op ontdekkingstocht, wandel op het ritme van de ongerepte natuur en laat je verrassen door ontmoetingen met wijnboeren, culturele pareltjes en heerlijke producten om te proeven. Er is nog zoveel meer te beleven in de Pays Beaune!

Onderweg

naar de dorpen van Bourgondië

Sluiten