Wijngaarden en cabotage in SavignyWijngaarden en cabotage in Savigny
©Wijngaarden en cabotage in Savigny|Michel Joly
SAVIGNY-LÈS-BEAUNE

Savigny-lès-Beaune

Savigny-lès-Beaune, gelegen tussen de Corton bergen en Beaune, is een authentiek wijndorp.

Bezoek Savigny-lès-Beaune

Kom en ontdek het château de Savigny-lès-Beaune dat waakt over een verbazingwekkende verzameling Abarth raceauto’s, meer dan 250 motoren en een authentiek eskader gevechtsvliegtuigen die vredig opgesteld staan op het terrein. Het dorp is een van de charmantste aan de wijnkust. Om het te bezoeken, volg je in alle vrijheid de bewegwijzerde route van 15 stappen en geniet je van alle facetten van een rijk erfgoed (Een kleine geïllustreerde gids “Si Savigny m’était conté” is te koop op office de tourisme om u te begeleiden op deze tour ).

Van de kerk Saint-Cassien en zijn prachtige geklasseerde Romaanse klokkentoren, tot de formele tuin van het landhuis Chandon de Briailles , het dorp heeft een aantal prachtige ontdekkingen voor u in petto. Stop even om de inscripties te bewonderen die in de stenen van de huizen zijn uitgehouwen. Vol met gezond verstand van wijnboeren staat er onder andere dat “er vijf redenen zijn om te drinken: de komst van een gast, huidige dorst, toekomstige dorst, en niet te vergeten de kwaliteit van de wijn en alle andere redenen die je je maar kunt indenken.

Voedende, theologische en morbifugale wijnen

Een historische wijngaard met illustere eigenaars zoals de hertogen van Bourgondië, de cisterciënzers en zelfs de pausen, die de crus Savigny-lès-Beaune als ’theologisch’ omschreven. De appellation, een van de grootste in Bourgondië, beslaat bijna 350 hectare wijngaarden. Savigny-lès-Beaune, een zeldzaamheid in de Côte de Beaune, produceert ook een feestelijke wijn: Crémant de Bourgogne.

Savigny-lès-Beaune viert feest

De evenementenkalender van Savigny-lès-Beaune brengt hulde aan de feestelijke tradities van de wijnwereld met een aantal evenementen. Eerst en vooral zijn er die van de Cousinerie de Bourgogne, een broederschap van wijnbouwers die het hele jaar door vrolijke banketten organiseren onder het motto “toujours gentilshommes sont Cousins” (“heren zijn altijd neven”). Tijdens het 1e weekend van mei nodigen de wijnboeren je uit in het geheim van hun kelders om hun wijnen te proeven. Begin oktober kun je deelnemen aan de “Banalités autour du four”, een gelegenheid om je pizza te kopen die op de ouderwetse manier in de gemeenschappelijke oven wordt gebakken. Het is ook een gelegenheid om rond te wandelen en zelfgemaakte producten te (her)ontdekken op onze Gastronomie- en Ambachtenmarkt. Op de 3e zaterdag in oktober worden sportliefhebbers uitgenodigd om deel te nemen aan de Foulée des Vendanges, een race door de gouden wijngaarden in de herfst.

Natuur in Savigny-lès-Beaune

De Rhoin kronkelt langs de vallei, van de kliffen van Bouilland tot Savigny-lès-Beaune, en biedt je de kans om nieuwe energie op te doen in een prachtige natuurlijke omgeving vol wandelingen. Vanaf de camping leidt de Chemin des Bois, ideaal voor gezinnen, je door het weelderige groen van Fontaine-Froide, terwijl de Chemin des Vignes je door bucolische wijngaardlandschappen leidt.

Sluiten