savigny-les-beaune-dorpsavigny-les-beaune-dorp
©savigny-les-beaune-dorp|Michel Joly
Steden en dorpen in de regio van BeauneTussen wijngaarden, omheinde landbouwgrond, bossen en wilde valleien

De dorpen rond Beaune

Bourgondië is niet eentonig. Daarom is het zo leuk om de gevarieerde landschappen te voet of op de fiets te verkennen. Van stad tot stad en van dorp tot dorp, er is iets te ontdekken bij elke bocht van de weg en elke hoek van de laan. Of je nu een erfgoedliefhebber bent of een liefhebber van mooie oude huizen, een ervaren fietser of een zondagse wandelaar, jong of oud, je reis naar Bourgondië zal onvergetelijk zijn.

Bezienswaardigheden

de Côte et des Hautes-Côtes de Beaune

Je hebt vast wel eens namen gezien op etiketten van Bourgondische wijnflessen. Ze zijn je dus niet helemaal onbekend, de dorpjes rond Beaune. Sommige zijn pittoresk, andere zijn doordrenkt van de Franse gastronomie… maar geen van hen kun je passeren zonder een pauze te nemen. Gastronomisch, cultureel, ontspannend, sportief, levensgenieters, elke stop in onze dorpen is de moeite waard.

In de omgeving van Beaune

De dorpen van de Côte en Hautes-Côtes

Wijndorpen en dorpen op de vlakte

In de buurt van Meursault

Als je iets weet over de Bourgogne, dan weet je hoe belangrijk terroir is voor het karakter van elke appellation. Het is een van de pijlers van de beroemde Climats des vignobles de Bourgogne, een UNESCO Werelderfgoed
.
Al deze Climats hebben hun eigen bijzonderheden, net als de dorpen rond Meursault, die allemaal anders zijn.

Ontdek onverwachte Bourgondië

Hautes-Côtes de Beaune

Ze zijn discreet, een beetje verlegen, verborgen in de bossen en heuvels van de Hautes-Côtes. Ze worden gewaardeerd door kenners van wijn, gezelligheid, rust en oude geschiedenis. De dorpen van de Hautes-Côtes de Beaune onthullen zichzelf aan de bezoeker die hun identiteit respecteert. Maak van Nolay je bolwerk en verken het omliggende platteland.

Onderweg

naar de dorpen van Bourgondië

Sluiten