Maison Vigneronne MeursaultMaison Vigneronne Meursault
©Maison Vigneronne Meursault|Studio Piffaut
Rond Meursault13 dorpen tussen wijngaarden en door heggen omgeven landbouwgrond

In de buurt van Meursault

Meursault is een dorp met 19 1er Crus en ligt halverwege Beaune en Chagny. De wijngaarden, die bijna allemaal wit zijn (Chardonnay), beslaan iets minder dan 400 hectare. Met andere woorden, de omliggende dorpen staan vol wijnstokken. Maar sommige hebben nog veel meer te bieden, en wij vertellen je er graag meer over.

01. Auxey-Duresses

Je moet Meursault voorbij om dit mooie dorp te ontdekken, genesteld tussen de wijngaarden. Het ligt aan de ingang van de vallei die leidt naar La Rochepot en Autun. In de zomer verwelkomen de wijnboeren je op Coup d’Œil, Coup de Cœur, een gezellig dorpsfeest. De rest van het jaar vind je hier een leuke wijnkelder voor het proeven van wijnen uit de Bourgogne en daarbuiten.

2. Bligny-lès-Beaune

Soms moet je een beetje afdwalen van de Route des Grands Crus om je oase van rust te vinden… Weg is een groot woord, want je hebt maar 20 minuten fietsen nodig om in Bligny-lès-Beaune en de gîtes te komen waar je een heerlijke nacht met familie of vrienden kunt doorbrengen.

Goed om te weten

L’Escale de Jules et Lily in Bligny-lès-Beaune is de perfecte oplossing voor cousinades, frérades en andere familiefeesten. 4 gastenkamers en 4 gîtes in 3000 m2 park 😊.

3. Corcelles-les-Arts

Laten we aan de vlakke kant blijven en naar Corcelles-les-Arts gaan. Een paar rijen Chardonnay- en Pinot Noir-druiven en velden. Het is een goede plek om je koffers neer te zetten, want tijdens de digestieve wandeling ontdek je het erfgoed van dit mooie dorp. En ook omdat een “Aubergiste” je verwelkomt voor een diner en meer.

De herbergier

De plek doet zijn naam eer aan. Je kunt eten alsof je thuis bent en slapen als een familie. Twee gîtes (Workshop 1 en Workshop 2) en gastenkamers om met je grote familie te slapen.

4. Merceuil

Dit is een must-visit voor de zomers in Beaune. Zodra de temperatuur boven de 25°C stijgt, verzamelen de inwoners van Beaune zich bij Beaune Côté Plage, in de gemeente Merceuil. De natuurlijke zwembaden vormen een idyllische omgeving om tijd door te brengen met jong en oud.

5. Staart

Natuur in het zuiden, noorden, oosten en westen. En wandelingen die voor iedereen toegankelijk zijn en minder dan twee uur in beslag nemen. Tailly is een paradijs voor ouders die hun kinderen langer dan 15 minuten willen leren wandelen. En daarvoor zijn les Etangs d’Or een prima oefenterrein.

Goed om te weten

Een kasteel privatiseren voor je bruiloft, dat is wat hete Château de Tailly je kan bieden En je hoeft niet te trouwen om op het kasteel te slapen, ze bieden ook bed and breakfast per eenheid 😉

6. Montagny-lès-Beaune

Dit is het must-visit dorp voor de zomers in Beaune. Zodra de temperatuur boven de 25°C stijgt, verzamelen de inwoners van Beaune zich bij Beaune Côté Plage, in de gemeente Montagny-lès-Beaune. De natuurlijke zwembaden vormen een idyllische omgeving om tijd door te brengen met jong en oud.

Goed om te weten

Kom je uit Parijs en ga je naar het zuiden voor de vakantie? We hebben de mid-tour voor je gemaakt. Het ene moment stap je van de snelweg af en het volgende moment rijd je de productielocatie binnen van Veuve Ambal, producent van Crémant de Bourgogne.

Groot gezin... gelukkig gezin...

Groeps gîtes

Plan je een feestje met vrienden? Samenkomen met vrienden? Kies Bourgondië en vind je groepsaccommodatie.

7. Mavilly-Mandelot

Laten we de vlakte achter ons laten en op weg gaan naar de Hautes-Côtes de Beaune. Mavilly-Mandelot doemt op over het landschap als een werk van Gustave Courbet. De sepiakleurige steen van de huizen tegen het diepe groen van het natuurlijke landschap. Welkom in Bourgondië.

Goed om te weten

Als we je vertellen dat Bourgondië de perfecte regio is voor reünies. La Goutte d’Or is een gîte met een grote capaciteit, ideaal om quality time door te brengen met de familie.

8. Meloisey

We zijn in de Hautes-Côtes, dus waarom niet wat langer blijven? Of je nu met de auto komt (15 minuten) of met de fiets (45 minuten vanaf Beaune, hetzelfde vanaf Meursault met de fiets, het is een beetje klimmen…), je zult dol zijn op dit wijndorp dat de Bourgondiërs om het jaar graag bezoeken tijdens de Festives.

9. Monthélie

De naam klinkt als een dichtregel van Lamartine. Het dorp Monthélie is een en al elegantie. En wat te zeggen van zijn rode wijn, die lijkt op die van Volnay? De wijnboeren van Monthélie verbergen schatten binnen hun muren.

10. Volnay

Het ligt net boven de Route des Grands Crus, een paar minuten voordat je Meursault bereikt, het prachtige dorp Volnay. Het is alsof je de hemel in klimt, met een glimlach op je gezicht en een twinkeling in je ogen. De wijn is goed en de Bourgondiërs gastvrij.

Goed om te weten

Het was een familiehuis met een prachtige kelder. Het is een restaurant waar het goed is om authentieke Bourgondische gerechten en goede wijn van hier en elders te ontdekken. Nathalie heet je welkom in Cellier Volnaysien.

11. Pommard

Moeten we het mythische dorpje Pommard nog voorstellen? Zeker, want hoewel iedereen het bij naam kent, kan niemand zich de charme voorstellen van dit kleine dorp met zo’n grote naam. Hier vind je adellijke residenties, gerenommeerde wijndomeinen en een fascinerend erfgoed.

Bourgondië heeft een ziel

De dorpen

Op zoek naar

van de beste smaken

Na dit korte overzicht zul je snel beseffen dat er niet één Bourgogne is, maar vele. Ga op ontdekkingstocht, wandel op het ritme van de ongerepte natuur en laat je verrassen door ontmoetingen met wijnboeren, culturele pareltjes en heerlijke producten om te proeven. Er is nog zoveel meer te beleven in de Pays Beaune!

Sluiten