chagny-lameloise.jpg
©Flore Deronzier
De 6 Michelin-sterrenVan de Côte de Beaune
De beste Michelin-sterrenrestaurants

Sterren in de ogen

8 sterren op de klok

Uitmuntendheid is hun handelsmerk. Elk van de Michelin-sterrenrestaurants in de Côte de Beaune cultiveert de levenskunst van de gastronomische keuken.

01. Huis Lameloise

In 1900 werd het familierestaurant Lameloise opgenomen in de allereerste Michelin-gids. Vandaag de dag is Eric Pras, een leerling van Paul Bocuse, erin geslaagd om de drie Michelinsterren van Maison Lameloise te behouden sinds zijn komst. Zijn vernieuwende keuken, hoewel geworteld in de tradities van de Franse keuken, verrukt fijnproevers die Chagny bezoeken. Lunchen aan tafel bij een restaurant dat al sinds 1926 sterren verzamelt is een ervaring die je niet mag missen.

2. Le Clos du Cèdre

Het jaar 2022 wordt een speciaal jaar voor Jordan Billan en zijn team. Ze hebben hun eerste ster gewonnen en zijn vastbesloten die te behouden. De jonge chef-kok, amper dertig, kent graag de geschiedenis van zijn producten. Zijn talent en het vertrouwen van zijn teams doen de rest. In het centrum van Beaune, een adres om steeds opnieuw te ontdekken.

3. De tafel van Levernois

L’Hostellerie de Levernois is een wereld weg van de drukte van ons professionele leven. Hier is de pauze compleet, de verandering van omgeving totaal en de ervaring gastronomisch. Philippe Augé kon de oproep van Alain Ducasse niet weerstaan. Hij kon de roep van de Bourgogne niet weerstaan.

En wat als we u vertellen dat de groenten afkomstig zijn van de huis-tuinman, Jérémy Capelle?

4. De karmijn

Le Carmin is een van de restaurants waar je graag terugkomt. De verfijnde gerechten en doordachte wijnkaart van dit met een Michelin-ster bekroonde restaurant maken het tot een van je favorieten. In het hart van Beaune kun je met z’n tweeën of met vrienden genieten van de Suprême de pigeon van Christophe Quéant.

5. Ed.Em

Een duo pianovirtuozen. Keukenpiano, natuurlijk. Edouard en Emilie Mignot componeren een symfonie van smaken voor je. We horen klanten vaak zeggen dat dit hun favoriete sterrenrestaurant is. Dat komt omdat je je bij je tweede bezoek al een beetje thuis voelt. En het talent van de chef-koks is een extra bonus. De wijnkaart is gewoonweg uitzonderlijk.

6. De Karel de Grote

De indruk van lunchen of dineren in het hart van de wijngaarden. Le Charlemagne biedt een ongelooflijk uitzicht op de wijngaarden van Corton. En wat kunnen we zeggen over het culinaire aanbod? Behalve dat een tweede ster zeer welkom zou zijn. Japan is niet ver weg, maar Bourgondië is er altijd. Van A tot Z zullen de subtiele smaken van de keuken van Laurent Peugeot je nog lang laten dromen.

Sluiten