baubigny-falaisebaubigny-falaise
©baubigny-falaise|Images Et Associes;
Rond Nolay9 pittoreske dorpjesin de Hautes-Côtes de Beaune en de Bourgogne bocage

In de buurt van Nolay

Als je op zoek bent naar natuur, uitgestrekte vlaktes en authentieke ontmoetingen, trek er dan op uit om de Hautes-Côtes de Beaune en de vlaktes en valleien van de Bourgogne bocage te ontdekken. Hun landschappen zullen diep in je hart zinken en als je eenmaal thuis bent, wil je alleen nog maar terugkomen. Vertrek vanuit Nolay, een middeleeuws stadje in de Hautes-Côtes.

Raak het hart van Bourgondië

In de Hautes-Côtes de Beaune

1. Cormot-Vauchignon

Cormot-Vauchignon. Dit is een ideale bestemming voor gezinsuitstapjes. Her en der liggen gîtes midden in de natuur en wandelpaden voeren je door een prachtig landschap.

2. La Rochepot

Het dorp La Rochepot, dat van veraf net zo mooi is als van dichtbij, leeft in de schaduw van zijn uitzonderlijke kasteel. Het is niet toegankelijk voor bezoekers, maar alleen al het uitzicht vanaf de weg is een omweg waard.

3. Wijzig

We vertrekken vanuit La Rochepot en verlaten de D906 om af te dalen naar Chassagne-Montrachet, steken Nolay over en nemen een welverdiende rust bij Change. Een mooie plek om te slapen voordat we terugkeren langs de Voie Verte naar Santenay en de Côte de Beaune.

Goed om te weten

L’Escale de Jules et Lily in Bligny-lès-Beaune is de perfecte oplossing voor cousinades, frérades en andere familiefeesten. 4 gastenkamers en 4 gîtes in 3000 m2 park 😊.

4. Baubigny

Baubigny is een aaneenschakeling van charmante gehuchten in de Hautes-Côtes de Beaune. Neem de tijd, te voet of op de fiets, om deze eilandjes van huizen aan de voet van de kliffen met elkaar te verbinden.

Naar Bourgondië

Groen wandelen

Maak je klaar voor je wandelingen op het platteland. De Hautes-Côtes de Beaune wachten op je.

Een lust voor het oog

De valleien van de bocage in Bourgondië

6. Molinot

Over mijnbouw gesproken, het 19e-eeuwse verleden van Molinot hield verband met de winning van steenkool. Tegenwoordig is het een paradijs voor liefhebbers van boswandelingen.

7. Thury

Veilige fietstochten met kinderen zijn een waar genoegen. Waarom neem je niet de Voie Verte de Thury, die langs een oude spoorlijn loopt? Je ontdekt het dorp en het omringende groene platteland.

8. Val-Mont

Verlaat de Autunois in noordelijke richting en rijd in oostelijke richting. Voordat je de D906 bereikt, wacht Val-Mont op je met zijn Château de Coraboeuf.

Onderweg

naar de dorpen van Bourgondië

Op zoek naar

van de beste smaken

Na dit korte overzicht zul je snel beseffen dat er niet één Bourgogne is, maar vele. Ga op ontdekkingstocht, wandel op het ritme van de ongerepte natuur en laat je verrassen door ontmoetingen met wijnboeren, culturele pareltjes en heerlijke producten om te proeven. Er is nog zoveel meer te beleven in de Pays Beaune!

Sluiten