montgolfiere-vignes-etemontgolfiere-vignes-ete
©montgolfiere-vignes-ete|Flore Deronzier
10 GOEDE REDENEN OM TE KOMENEn om terug te keren

10 GOEDE REDENEN OM TE KOMEN

Ga je een weekendje weg of op vakantie naar een stad in Bourgondië? Beaune is perfect voor een korte romantische vakantie of een week met het gezin. De hoofdstad van de Bourgondische wijnen is gemakkelijk te voet te bezoeken en de omliggende wijndorpjes weerspiegelen het authentieke beeld van het Franse terroir. Ontdek tussen erfgoed, natuur en wijntoerisme de 10 goede redenen om Beaune en zijn dorpen te bezoeken.

01. Bezoek het Hôtel-Dieu - Hospices de Beaune

Als er maar één monument te zien was in Bourgondië, dan zou dat het Musée de l’Hôtel-Dieu – Hospices de Beaune zijn. Alleen dit al geeft de identiteit van de Bourgogne weer, de architectuur van het erfgoed, de belangrijkste fasen in de geschiedenis en de waarden van de mensen.

Het bezoek is adembenemend. Het beeld van de geglazuurde pannendaken zal je lang bijblijven. Je zult ook veel mysteries ontrafelen over Bourgondische wijnen, de beroemde wijnverkoop en de moderne geneeskunde in de 15e eeuw.

 

2. Bourgondische wijnen proeven in de kelder

Onze best bewaarde geheimen liggen onder onze voeten. Er is geen vierkante meter in Beaune of in de typische dorpjes van het Pays Beaunois die geen kelder verbergt.

Onder de eeuwenoude gewelven worden Chardonnay en Pinot Noir geproefd bij het licht van kelderratten. Elke proefervaring is uniek, elke wijnmaker heeft zijn eigen manier om zijn wijn te presenteren. Je zult ontdekken dat de kelders van Bourgondië een weerspiegeling zijn van de Climats: een uniek karakter en identiteit.

3. Proef de gastronomie van Bourgondië

In de Bourgogne ontmoeten fijnproevers en lekkerbekken elkaar aan tafel. Van abdijkazen tot Coq au vin, en niet te vergeten truffels, gourmandise is een heerlijke standaard in Bourgondië!

En wat dacht je ervan om de zoektocht van de Beaunois voort te zetten: smullen van de Beef Bourguignon die die van hun grootmoeder overtreft?

4. Fietsen door de wijngaarden

Op de binnenwegen van de Voie des Vignes ontdek je authentieke dorpjes en prestigieuze wijngaarden. Je komt er enkele van de grootste namen uit de Bourgogne tegen: Corton-Charlemagne, Puligny-Montrachet, Savigny-lès-Beaune, Volnay, Pommard…

Tussen 2 mythische wegwijzers kun je een welverdiende tussenstop maken in een herberg of een door een familie gerund wijndomein van de Côte de Beaune ontdekken.

5. Wandelen in de Hautes-Côtes de Beaune

Geniet van de geheime panorama’s, de circuits langs de bergkammen en de verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen… Het geluk is nabij voor de wandelaar die de tijd neemt om te ontdekken.

Alleen of met het gezin, de paden van de Hautes-Côtes de Beaune leiden je naar het paradijs.

6. De trossen losgooien op het Canal du Centre

Ga van boord in de jachthaven van Chagny voor een schilderachtige tocht door wijngaarden en weelderige groene weiden. De reis is sereen. Het plezier duurt lang. De landschappen volgen elkaar rustig op, zodat je genoeg tijd hebt om niets te missen. Met één oog op de nieuwste thriller en het andere op het ongerepte platteland, zal je verblijf in Bourgondië de beste remedie zijn tegen stress en stadsdrukte.

7. Leven op het ritme van de Festivals

Een festival voor iedereen. Er is voor elk wat wils in de regio Beaune. Barokmuziek met het Festival d’Opéra Baroque et Romantique, jazz met Jazz O’Verre en blues met het Beaune Boogie Blues Festival, klassieke muziek met Bach à Bacchus… en nog veel meer.

Een festival in Bourgondië bezoeken betekent ook de regio ontdekken, de culturele rijkdom, de liefhebbers die het tot leven brengen… mooie ontmoetingen in het vooruitzicht.

8. Doe mee aan de wijnverkoop van de Hospices

Dit uitzonderlijke evenement vindt plaats tijdens het 3e weekend van november. De stad Beaune komt tot leven op het ritme van de veiling en de prestigieuze proeverijen. Als je het hart van de Bourgogne wilt bereiken, is dit de plek waar je moet zijn. Je zult de tijd van je leven hebben en de kans om de wijnboeren te ontmoeten.

9. Bezoek pittoreske dorpjes

Bourgondië, en de regio Beaune in het bijzonder, zit vol met prachtige, pittoreske dorpjes. Als getuigen van een opmerkelijk historisch verleden verwelkomen ze je voor een middag of een weekend.

10. Ontdek de Romaanse kunst en de erfenis van de monniken

Onze prachtige regio herbergt een aantal prachtige erfgoedschatten. De grote abdijen van Cluny, Fontenay en Cîteaux zijn de niet te missen monumenten. In de dorpen van de Côte de Beaune en de Hautes-Côtes liggen kleine juweeltjes verborgen, echo’s van de geschiedenis van Bourgondië.

En vooral

Een onvergetelijke ervaring

Sluiten