Wijngaard tour Meursault VigneronWijngaard tour Meursault Vigneron
©Wijngaard tour Meursault Vigneron|Kaptura
Ze wonen hier allemaalGreeters van Beaune en zijn dorpenOm je door het centrum van Beaune, de wijngaarden en de Hautes-Côtes te leiden

Bourguignon voor een dag

Het zijn geen gidsen. Ze zijn afkomstig uit de streek of soms van elders… Maar de “Greeters” van Beaune & Pays Beaunois hebben allemaal gemeen dat ze hun liefde voor de Bourgogne willen delen.

Bourgondië of elders,

Wat is een Greeter?

Greeters komen bij ons uit New York om precies te zijn. Het concept is bedacht door Lynn Brooks en gefinancierd door de president van de wijk Manhattan, een van de districten van de Big Apple.

Het aanvankelijke doel: verandering brengen in het imago van een stad die onder toeristen de reputatie heeft een stad van alle gevaren te zijn.

Wat uiteindelijk overblijft, zijn mensen die gepassioneerd zijn over hun stad of hun streek, waarvan ze de kleine en grote geheimen graag delen.

In het Pays Beaunois omarmen onze Bourgondiërs het idee van het delen en houden van hun streek volledig. Sterker nog, onze Greeters zijn erg trots op Bourgondië, als “Joyeux Enfants de la Bourgogne” (Gelukkige Kinderen van Bourgondië), zoals het liedje luidt.

Een wandeling maken

Met een inwoner van Bourgondië

Onze vrijwillige Bourgondiërs nemen je mee op een gezellige wandeling. Wie kan je beter de geheimen van Beaune of de regio van Beaune laten zien dan een inwoner?

Ze zijn hier geboren of wonen hier al jaren. Ze kennen veel anekdotes over de stad of de wijngaarden.

Ze delen hun favorieten, hun geheime tuinen, hun goede adressen.

Hongerig om de verborgen onderbuik van Beaune te leren kennen? De wijnhoofdstad heeft geen geheimen meer voor onze Greeters.

En in de regio Beaune

Wat kun je bezoeken met een Greeter?

Je zult alles weten

Beaune en omgeving

het onmisbare en het verrassende

Of je nu een liefhebber bent van erfgoed, een wijnliefhebber, een fijnproever, een fan van verhalen en legendes, of een natuurliefhebber, in Beaune en de omliggende dorpen vind je DE Greeter voor jou.

Beaune en zijn ongelooflijke geschiedenis, de wijndorpen van de Route des Grands Crus, de Hautes Côtes de Beaune en zijn pittoreske dorpjes, de Bourgondische bocage en zijn legendes… zoveel authentieke en vriendelijke ontsnappingen om te beleven met een lokale Bourgondiër.

Greeters wandelingen in de omgeving van Beaune
 • Het verborgen dorp Aubigny-la-Ronce met Jean-Marc

  Jean-Marc is geen onbekende van het platteland en de agrarische wereld. Hij is de achterkleinzoon van een boer en het land is zijn leven. Zijn dagelijkse achtergrond: de bocagelandschappen, de weiden waar zijn koeien vredig grazen.

  Om de echo van het platteland, het Bourgondische accent van graan en kuddes, de routine van een klein bergdorp, met zijn gewoonten en verrassingen, te delen, is Jean-Marc nummer 1.

 • In het hart van de Chardonnay, in Meursault met Michel

  Hebt u duizend vragen over wijnstokken, over het Klimaat van de Bourgondische wijngaarden, over Pinot en Chardonnay, over Grands Crus en dorpsappellaties? Michel, voormalig wijnboer, is een schat aan informatie en kennis over de wereld van de wijn.

  Van het werk van de tâcheron tot dat van de wijnmaker, van voorouderlijke gebaren tot die van vandaag, van de wijnen van gisteren tot die van morgen… je zult Bourgondië verlaten als een goede kenner van de Murisaltische wijngaarden.

 • Beaune, zoals verteld door Georges uit Marseille

  En ja, een Marseillais kan op het eerste gezicht verliefd worden op een andere stad dan Marseille. Omdat het Georges was, omdat het Beaune was.

  Georges is niet jaloers. Integendeel, hij deelt zijn liefde voor onze mooie stad Beaune graag met mensen die op doorreis zijn. Altijd met de camera in de hand dwaalt hij door de smalle straatjes van Beaune, kent elk hoekje en gaatje en vooral elk geheim.

   

 • Hautes-Côtes de Beaune, bij Baubigny met Sophie

  Baubigny is het karakter van de Hautes-Côtes de Beaune, het zijn huizen beschut door kliffen, lanen die stijgen en dalen, zijn gehuchten die naderen en wegtrekken, een geschiedenis die teruggaat tot Gallië en Rome.

  Sophie vertelt je er alles over. Ze vertelt het, soms onderbroken door een authentiek recept uit de Hautes-Côtes Bourgogne. Ze is de herinnering aan de familiekeuken in Baubigny. Na je wandeling kijk je vast uit naar een traditioneel restaurant.

 • Wandelen in Orches, voor de mooiste uitzichten in Bourgondië met Anny

  Onderweg geeft Anny uitleg over het Bourgondische erfgoed, de wijnbouwershuizen, de cabottes, de murgers… en daarna vertelt ze over haar verliefdheid op haar Bourgondische paradijs.

 • De Montagne de Beaune verkennen met Philippe

  En ja, er ligt een berg net buiten Beaune. En het kan een sportieve manier zijn om hem te beklimmen. Of niet, want Philippe past het tempo aan jouw ritme aan. Het gaat hier niet om de prestatie, maar om het delen. Vragen moeten kunnen vliegen, dus van naar adem happen is geen sprake. Behalve dan voor het adembenemende uitzicht over Beaune en haar wijngaarden.

 • Op de stadswallen van Beaune met Anita

  Anita is hier geboren. Niet op de wallen, maar bijna, omdat ze er zoveel tijd doorbracht tijdens haar kindertijd en jeugd.

  Ze kent alle verhalen en anekdotes over de muren die het centrum van Beaune omringen. Ze vertelt ook over haar herinneringen als kind en jong meisje, als een Beaune vrouw van gisteren en vandaag. Het Théâtre de Verdure, dat nog maar een paar jaar geleden de inwoners van Beaune in vervoering bracht, wordt binnenkort nieuw leven ingeblazen. Anita zal je er meer over vertellen.

 • De geheimen van het centrum van Beaune met Pascal

  Zodra je in Beaune aankomt, voel je de speciale sfeer van historische steden die zijn blijven voortleven. Er is een ziel in de smalle straatjes en anekdotes in overvloed. Pascal kent ze allemaal. Hij kent alle beste adressen in de stad, de traditionele en de meer recente. Degene die nooit veranderen en degene die constant vernieuwen. En omdat de stad onlosmakelijk verbonden is met zijn wijngaarden, zal Pascal je ook alles vertellen over de wijngaarden van Bourgondië.

 • Het charmante wijndorp Monthélie met Philipp

  Hij stak het Kanaal over en vestigde zich als dynamische gepensioneerde naast Beaune, Monthélie om precies te zijn. Hij is verliefd geworden op dit wijndorp en zijn wijn.

  Hij is onuitputtelijk over de geschiedenis van de wijnstok, over de percelen van Monthélie waar hij je mee naartoe neemt met de vreugde van een kind dat de verstopplaats van snoepjes heeft ontdekt.

Ontmoet onze Greeters

Hebben we je geïnspireerd om onze Bourgondiërs te ontmoeten? Wil je een moment delen in het leven van deze gepassioneerde Bourgondiërs?

Onderweg

naar de dorpen van Bourgondië

Sluiten