Instagram #bourgogneInstagram #bourgogne
Instagram #bourgogne|Instagram #bourgogne

DE DRUIVENRASSEN VAN BOURGONDIË

Geef je de voorkeur aan Pinot Noir of Chardonnay?
Ontdek de belangrijkste druivensoorten van Bourgondische wijnen In Bourgondië worden vier belangrijke druivensoorten verbouwd. De "rode" variëteiten zijn pinot noir en gamay. De witte variëteiten zijn chardonnay en aligoté. Pinot noir en chardonnay worden het meest geteeld.

Pinot noir - Bourgondische druivensoort

Pinot noir produceert de beste rode wijnen van Bourgondië, met aroma’s van vooral rood fruit en kruiden. Het rijpingspotentieel van wijnen gemaakt van pinot noir is over het algemeen hoog.

Het sap van pinot noir is kleurloos. Het is tijdens de maceratie en gisting in kuipen dat de kleurstoffen, die zich in de schil van de druivenbessen bevinden, de wijn zijn rode tint geven.

Chardonnay - druivensoort uit de Bourgogne

Chardonnay - druivensoort uit de Bourgogne

Chardonnay produceert uitzonderlijke witte wijnen met, in het bijzonder, aroma’s van mineraliteit, bloemen en wit en geel fruit.

Witte wijnen uit Bourgogne gemaakt van Chardonnay zijn erkend over de hele wereld om hun aromatische kwaliteiten.

Wist je dat?

In tegenstelling tot andere regio’s worden in Bourgondië geen druivensoorten gemengd bij het maken van wijn. De grote wijnen van Bourgondië drukken daarom allemaal de rijkdom van het Bourgondische terroir uit door middel van de druivensoort pinot noir voor rode wijnen enchardonnay voor witte wijnen.

met een paar uitzonderingen zoals Passe-Tout-Grains, Coteaux Bourguignon of bepaalde Crémants de Bourgogne.

Sluiten