Otbeaune 008968 MdOtbeaune 008968 Md
©Otbeaune 008968 Md|Gaelle Bourhis © Beaune Tourisme
Ontdek Beaune in 24 uurOns advies voor een geslaagde dag

Een dag in Beaune

Of je nu een wijnliefhebber, een geschiedenisliefhebber of een fijnproever op zoek naar de beste lokale smaken bent, Beaune heeft alles om je te verleiden.

Ontdek onze suggesties voor een dag vol ontdekkingen: verken de emblematische plekken van de stad, proef smakelijke gerechten in onze gerenommeerde restaurants en profiteer van onze praktische tips om het beste uit je bezoek te halen.

Dompel je onder in de unieke sfeer van Beaune en laat je verleiden door het uitzonderlijke erfgoed en de kenmerkende terroir.

Voor een dagje rust en stilte

Vergeet niet uw bezoeken te boeken

Om het meeste uit je verblijf in Beaune te halen, raden we je sterk aan om je bezoeken en maaltijden van tevoren te reserveren.

Door de populariteit van onze stad en de plaatsen om te bezoeken, raken plaatsen voor sightseeingactiviteiten en restaurants snel vol. Zorg ervoor dat je vooruit plant om teleurstellingen te voorkomen en een betere ervaring te hebben.

Aanbevolen bezoeken

te programmeren
De nummer 1 must-have

Hôtel-Dieu - Gasthuizen van Beaune

Opgericht in 1443 door Nicolas Rolin, kanselier van Philippe le Bon, is dit een juweeltje van flamboyante gotische architectuur, met zijn polychrome daken en het Laatste Oordeel-polyptiek. Dit middeleeuwse ziekenhuis bevat nog veel meer schatten…

Duik in de geschiedenis van Bourgondische wijnen

De stad van Bourgondië Klimaten en wijnen

Wil je alles weten over de klimaten, de micro-terroir wijngaarden die de wijnbouw in Bourgondië hebben gevormd? Bezoek dan de nieuwe Cité des Climats et Vins de Bourgogne in Beaune.

Dompel jezelf onder in de wereld van Bourgondische wijn en wijngaarden. Je vijf zintuigen volgen een meeslepend en onderhoudend parcours. In een reeks boeiende etappes ontdek je de aroma’s, raak je de materialen aan en onthul je de mysteries van een duizend jaar oud epos. Van geologische vorming tot de UNESCO Werelderfgoedlijst, via het wijnmaakproces en de evolutie van druivensoorten, elke etappe van de tour dompelt je onder in de wijnbouwgeschiedenis van de regio.

Om dit avontuur af te ronden probeer je wijnen te proeven (of druivensap voor kinderen) die zorgvuldig zijn geselecteerd uit de Bourgogne appellations.

Het niet te missen bezoek aan

Fallot Mosterdmolen

Fallot, de laatste onafhankelijke en traditionele mosterdfabriek in Bourgondië, nodigt je uit om deze legendarische specerij te ontdekken, die over de hele wereld bekend is en toch zo weinig bekendheid geniet.

Er zijn twee routes, van ontdekken tot proeven. Het is een onderdompeling in de wereld van mosterd die je niet wilt missen!

Laat je meevoeren door

De Visiotrein

Maak een wandeling van 45 minuten door de stad. Commentaar in verschillende talen laat je kennismaken met de oude stad, de belangrijkste monumenten, de wijngaarden en nog veel meer.

Vertrek vanaf de rue de l’Hôtel-Dieu – Hospices de Beaune, tegenover het museum.

Bezoek het huis

Weduwe Ambal

Ervaar uit eerste hand de creatie van een Crémant de Bourgogne! De rondleiding onthult de geheimen van de productie van het bedrijf.

De geschiedenis van dit bedrijf is fascinerend. En het productieproces is fascinerend om in real time te bekijken, vooral voor kinderen: rijpende kelders, werkplaatsen, robots en automaten ten dienste van de traditionele methode.

Projecties op grote schermen versterken je reis door het hart van het bedrijf. Je bezoek eindigt met een persoonlijke proeverij van 3 Crémants de Bourgogne met commentaar, in de gezellige sfeer van de Veuve Ambal boetiek.

Ontdek de

Grotten Patriarche

De Caves Patriarche, gelegen in het voormalige klooster van de Visitandines, zijn de grootste in Bourgondië en herbergen enkele miljoenen flessen. Ga naar binnen, doorkruis het labyrint van tunnels en ontdek de meest prestigieuze appellations van Bourgondië…

Het is een magische, intense, tijdloze plek… die het huwelijk tussen wijn en cultuur belichaamt.

Gebruik je zintuigen bij

Bouchard Aîné & Fils

Persoonlijke rondleiding door de rijpingskelders. Ontdekking van het “5 zintuigen parcours”: leerzaam en leuk, het helpt je om wijn beter te beschrijven en te waarderen. Begeleide proeverij aan het einde van de rondleiding.

Onze suggesties voor

Restaurants

in de buurt

Ontdek Beaune via de gastvrije restaurants waar je gewoon met je voeten onder tafel moet gaan zitten. Laat je verleiden door de lokale keuken en Bourgondische specialiteiten op onze topadressen!

Uw contactpersoon bij het toeristenbureau

Om je te helpen bij je planning

Bruggenhoofd CLARA
Tel : ++33 (0)3 80 26 21 34

Sluiten