nolay-springnolay-spring
©nolay-spring|Atelier photo muzard

NOLAY

Het is een belangrijke stad in het Hautes-Côtes de Beaune en het is het eerste wijndorp dat vanuit het westen te bereiken is. Het prachtige historische centrum is aan het zicht onttrokken op de doorgaande weg, waar de 14e-eeuwse lavadaken Halles, de 15e-eeuwse kerk en de Jacquemarts het moderne plein domineren, omringd door restaurants. De smalle straatjes onthullen prachtige middeleeuwse huizen, waar kunstgaleries, ambachtslieden en boetiekjes zijn gevestigd. Nolay, de geboorteplaats van de grote Carnot, wordt het hele jaar door bezocht door tentoonstellingen, concerten en festivals.

Ik...

Om te wandelen

De Voie des vignes die Beaune verbindt met Chalon sur Saône, via Santenay, biedt een alternatieve route die je tot Nolay brengt. het zou zonde zijn om die niet te nemen. De route van 14 km loopt door de Maranges en doorkruist de wijngaarden van de Hautes-Côtes de Beaune.

Wandelend komen er twee routes door Nolay:

  • De “Trois Carnot”
  • Het Saint-Antoine circuit, dat door het viaduct van Nolay loopt. Het volgt de oude Romeinse weg. Makkelijk om de kinderen te boeien en de 8 km door te slikken.

Deze twee routes bieden grote uitzichten over de vallei.

Ga langs bij ons Welkomstbureau van Nolay om de topogidsen te kopen.

Alle praktische informatie
Sluiten