Cormot Le Grand VillageCormot Le Grand Village
©Cormot Le Grand Village|©AtelierPhotoMuzard.com

CORMOT-VAUCHIGNON

Het dorp ligt in de buurt van Nolay, aan de voet van een groene vallei waar de Cozanne, een forellenrivier, stroomt. Aan de voet van het retraite van de Bout du Monde en zijn waterval, een “toevluchtsoord” voor slechtvalken en gierzwaluwen, en een waar woordenboek van beschermde grotflora en -fauna, is het dorp Cormot-Vauchignon een unieke en opmerkelijke plek waar wandelingen en fietstochten betoverend zijn. Het is het vertrekpunt van verschillende wandelroutes, waaronder de route “Saint-Antoine par la voie romaine”. De kapel St Antoine wordt gedomineerd door kliffen, een populaire klimlocatie met 237 routes. De grote gehoornde uil houdt de wacht.

Ik...

Om te wandelen

In Cormot-Vauchignon hebben we DE perfecte wandeling om er even helemaal uit te zijn, frisse lucht te happen en je te ontkoppelen van al je zorgen: Circuit du Cirque du Bout du Monde. Vertrek vroeg in de ochtend om optimaal van de tocht te genieten. Pak je zwemkleding, picknick, hoed en zonnebril en ga op avontuur in Bourgondië. Wanneer is de beste tijd om te gaan? Laat in het voorjaar en begin juli. Het is dan nog niet te druk en er is nog genoeg water om je te vermaken.

En als de 10 kilometer lastig zijn, doe dan alsof je een centurio bent en loop de 6 korte kilometers van de Voie Romaine op circuit N° 20 de Saint-Antoine.

Winkel even binnen bij ons thuiskantoor in Nolay om de topogids te kopen.

Alle praktische informatie
Sluiten