Volnay wijngaardenVolnay wijngaarden
©Volnay wijngaarden|Images Et Associes
De beste ideeën voor uitgaan

Om de Klimaten te vieren

In de dorpen van de Côte de Beaune
De Klimaatmaand in de dorpen

Ongeveer veertig evenementen, rondleidingen en proeverijen zijn te vinden in de dorpen van de Côte de Beaune om de Mois des Climats te vieren. Kom met het gezin, met z’n tweeën, met vrienden of alleen en ontdek ons erfgoed, dat sinds 2015 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Aperitieven met uitzicht

Ik hou van

Neem deel aan verrassende uitjes

Noteer je vrijdagen in je agenda, dan ben je in Bourgondië. 4 unieke locaties, 4 adembenemende uitzichten over de wijngaarden, 4 gezellige momenten om de wijnmakers te ontmoeten en hun wijnen te proeven.

Bezoek aan het hart van de wijngaard

van de Côte de Beaune
Ik hou van

Ontmoet de mensen die wijn maken

Elk dorp heeft zijn geheimen, elke wijnboer zijn anekdotes, elke wijnstok zijn schatten. De Climats de Bourgogne worden onthuld tijdens een ongewone rondleiding, in de straten van Meursault, in de kelders van de landgoederen of in de rijen wijnstokken.

Ontdekkingsworkshops

Neem de binnenwegen om de Climats de Bourgogne te leren kennen. Probeer Olfactory Pilates met het gezin, plantenschilderen met de kinderen of ontdek de geuren van wijn, als een grote “neus” tijdens Climats Month of speel een reuzenspel met 7 families in de combes de Saint-Aubin.

Ontdek de Klimaten

Bourgogne wijnen proeven
Ik hou van

Nieuwe wijnervaringen

De kelders en landgoederen verwelkomen je voor deze uitzonderlijke maand en laten je kennismaken met wijnproeven. Het is meer dan een proeverij, het is een ontmoeting met de wijnmakers en de vruchten van hun arbeid. Het is niet alleen een jaar in de wijngaard en vervolgens in de wijnmakerij, het zijn decennia van anekdotes, observaties van de natuur, klimaatveranderingen en evoluerende technieken die ze met je delen tijdens een proeverij als geen ander.

Originele evenementen bijwonen

Ik hou van

vieren

Een show van Sophie Jammet laat je op een geheel nieuwe manier kennismaken met de kunst van het wijnproeven en de Elegance of Volnay, een legendarisch dorpsfeest in de Côte de Beaune, brengt je terug naar het authentieke Bourgondië.

Sluiten