Anis FlavignyAnis Flavigny
©Anis Flavigny|Claire Jachymiak;
ANIJS VAN FLAVIGNYEen heel lekker snoepje!
  • 58
  • 136
Een heerlijk vintage doosje,

ANIJS VAN FLAVIGNY

een beetje amandelsuiker met anijssmaak en een zekere savoir-faire …

Als een zoet parfum om te volgen!

Laat de zoete geur van anijs door de smalle straatjes van het dorp Flavigny-sur-Ozerain naar het hart van de voormalige benedictijnenabdij zweven.

Het begon allemaal in 52 voor Christus

Na de overwinning van Julius Caesar op Vercingetorix kreeg Flavianus, een veteraan van de troepen van de keizer, een heuvel die het dorp Flavigny sur Ozerain zou worden, vlakbij de plaats van de Slag bij Alesia. Dit is waarschijnlijk de plek waar de groene anijs die werd gebruikt om soldaten te behandelen, is ontstaan. In de Middeleeuwen werd anijs gevonden in het hart van een kleine gesuikerde amandel, want aan het hof was het snoepje erg in de mode en dames waren gek op deze zoete smaak gemaakt in de Abdij van Flavigny. Vandaag de dag is het nog steeds in de abdij en haar crypte dat de familie Troubat de Flavigny Anis maakt. Volg een gratis rondleiding door de abdij en ontdek de schat aan expertise en de aantrekkelijke winkel.

Een familieverhaal

Het begint allemaal met een klein groen anijszaadje, de vrucht van de Pimpinella Anisum plant uit het Middellandse Zeegebied. Oogsten eind augustus levert zaden op met eenwarme, licht prikkelende smaak, met een zeer aromatische geur. Meng deze goddelijke zaden met een uitzonderlijke familie, de Troubat familie, en je hebt het begin van het verhaal van dit echt goede snoepje!

Een uitzonderlijk product

Een familieverhaal

Een geweldig moment om te delen

Al drie generaties lang maakt de familie Troubat van Anis de Flavigny een waar Bourgondisch succesverhaal. Het recept is hetzelfde gebleven, 100% huisgemaakt, zonder kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Met veel commerciële intuïtie en een beetje lef heeft het doosje met de retro-uitstraling vanaf de jaren 1950 zijn intrede gedaan op allerlei plaatsen: automaten in stations, metrostations of luchthavens, in “warenhuizen” en in bioscopen. Les Anis de Flavigny is een essentieel onderdeel geworden van het Flavigny-assortiment, met nieuwe smaken zoals jasmijn, sinaasappelbloesem, roos en viooltjes, evenals een biologisch assortiment. Ze maken nu deel uit van ons landschap en onze geschiedenis, net als de afbeelding van de liefdevolle herder en herderin op de doos. Met hun wetende blikken spreken ze ons over zoetheid, romantiek en geheimen die gedeeld moeten worden.

Anis De Flavigny Terroirs
©

Roos, viooltje, munt, zoethout, mandarijn, zwarte bes...

In 1800 bestond Anis de l’Abbaye de Flavigny al in een reeks natuurlijke aroma’s die uit planten werden geëxtraheerd door stoomdestillatie of destillatie van bietenalcohol. De stoom gaat door de bladeren en neemt de essentiële olie op. Om je een idee te geven: om een liter natuurlijke oranjebloesemessence te maken, heb je een ton oranjebloesemblaadjes nodig, en om een liter natuurlijke rozenessence te maken, heb je twee ton rozenblaadjes nodig.

Laat ons je begeleiden ...
Sluiten