chagny-hallechagny-halle
©chagny-halle|Studio Piffaut
MarktenBeaune, Chagny en de dorpen van Bourgondië

Markten

Wandeling voor fijnproevers

Ontdek lokale producten op typische markten in de regio Beaune in Bourgondië, met een speciale stop in Chagny

Markten in Bourgondië

Smaken en tradities

Bourgondië, onze mooie streek, is net zo gastronomisch als zijn paradepaardjes: Charolais rundvlees, Bresse gevogelte, zwarte bessen, peperkoek, mosterd…
Het is een gastronomisch erfgoed van onschatbare waarde, niet in de laatste plaats omdat het leeft en wordt onderhouden door onze gerenommeerde chef-koks, maar ook door de Bourgondiërs zelf.
Aan het roer van een professioneel fornuis, of aan de knoppen van een huishoudelijk fornuis, wat is er natuurlijker dan een lokale markt om de beste producten van onze terroir te ontdekken en te proeven?

Een markt voor elke stad

Elke dag een andere markt in Beaune, Santenay, Meursault, Nolay en Chagny

De regio Beaune biedt de mogelijkheid om de hele week door te winkelen op de markt: van Beaune tot Santenay, via Meursault en Nolay, biedt onze gulle regio elke dag een andere markt. De markten zijn altijd vroeg in de ochtend en duren over het algemeen van 8.00 tot 13.00 uur.
Naast levensmiddelen vindt u er ook kleding, huishoudlinnen, decoratieve voorwerpen, sieraden, kleine meubelstukken…
Van maart tot november gaat de zaterdagmarkt in Beaune ook gepaard met een vlooienmarkt en een markt voor tweedehands goederen, waar liefhebbers naar hartenlust komen ‘rommelen’ om een zeldzaam of ongewoon voorwerp op te graven.

Sluiten