Vrouw neemt foto van haar vrienden tijdens etentjeGroep mannen en vrouwen die poseren voor een foto tijdens een openluchtdiner. De handen van de vrouw die foto van haar vrienden bij dinerpartij nemen.
©Groep mannen en vrouwen die poseren voor een foto tijdens een openluchtdiner. De handen van de vrouw die foto van haar vrienden bij dinerpartij nemen.|©Jacob Lund - stock.adobe.com
een gastronomische reisDE VALLÉE DE LA GASTRONOMIE - FRANCE® (GASTRONOMISCHE VALLEI)
Geweldige gastronomische ervaringen van Dijon naar Marseille, via Beaune natuurlijk.

La Vallée de la Gastronomie® (Gastronomische Vallei)

Leun achterover op de bank, sluit je ogen en stel je voor… De 500 km van Dijon naar Marseille afleggen met maar één ding in gedachten: genieten. Dat is de belofte van de Vallée de la Gastronomie – France®.

Maak een gastronomische reis en stop in Beaune

Wil je het avontuur van de Nationale 6 en de Nationale 7 herbeleven? Heb je genoeg van snelheid en 500 km achter elkaar rijden, alleen pauzerend op verzorgingsplaatsen langs de snelweg? Uw ideale reis is nu om “de tijd te nemen”, dus we stellen voor dat u de goede adressen van deze Vallée de la Gastronomie – France® meeneemt. We zijn er trots op dat we deel uitmaken van dit prachtige avontuur en dat we wijnboeren, restaurateurs, specialisten in het Bourgondische terroir en ambachtslieden bij ons hebben…. En ieder van hen wacht maar op één ding: om hun authentieke passie voor Bourgondische gastronomie met u te kunnen delen.

Opmerkelijke ervaringen in de regio van Beaune

Hier in Bourgondië beleef je de sensatie van het delen van unieke momenten die je dichter bij het land en zijn uitzonderlijke producten brengen. Ontmoet de mannen en vrouwen die de wijnstokken maken, ga met ze mee naar de oogst, ontdek de geheimen van een sterrenchef, verlies jezelf in kelders die doordrenkt zijn van duizend jaar geschiedenis… dit zijn de ervaringen die je in Bourgondië kunt beleven.

Ontdek de Bourgondische truffel

Stop in Marey-les-Fussey om de geheimen van de truffel te ontdekken. Deze truffel, die zo goed is in het veredelen van streekproducten, wordt aan je onthuld tijdens een truffeldemonstratie. En je hebt het genoegen om gerechten te proeven die de smaken van de Bourgondische truffel onthullen. La Maison aux 1000 truffes vergezelt je op deze ontdekkingsreis.

De ultieme Bourgogne wijnproeverij: de 33 Grands Crus

Een ongelooflijke ervaring van dichtbij met de mensen die wijn maken. De wijnschool Bourgogne biedt 3 dagen om van jou een echte kenner van Bourgondische wijnen te maken. Presentatie van de Climats, bezoeken aan wijngaarden, deelname aan een uniek wijnevenement… Houd er wel rekening mee dat deze ervaring alleen in het Engels beschikbaar is.

Onderdompeling in wijn bij Domaine Rion

Wat is een betere manier om meer te leren over dit fascinerende beroep dan een dag mee te maken met een wijnmaker? Domaine Rion laat je kennismaken met het werk van het seizoen in de wijngaarden. Je bezoek aan het domein wordt afgesloten met een proeverij van een Clos de Vougeot Grand Cru en een gezamenlijke maaltijd met de wijnmaker.

Authentieke ontmoetingen en getuigenissen in Bourgondië

Burgundy Gold Tour neemt je mee langs de Bourgondische wijnroute. Ons team van wijntoerisme-experts neemt je mee op een tocht langs de wijngaarden, met proeverijen en ontmoetingen.

In de intimiteit van de druivenplukkers in Château de Pommard

Kom naar de bron van de beste wijnjaren van Bourgondië en pluk de druiven die uitzonderlijke nectar zullen maken. Dit is de ervaring die Château de Pommard je biedt. Een historisch perceel, een wereldberoemde druivensoort, een team van professionals aan uw zijde, stap in de schoenen van een druivenplukker en voel de emoties van de mannen en vrouwen in de wijngaard.

Een haute couture landgoed in Bourgondië: Maison Olivier Leflaive

Delen is het sleutelwoord bij Olivier Leflaive. Je ervaart de passie van deze emblematische eigenaar als je hem volgt op een rondleiding over zijn landgoed. Proef het eten en de wijnen langzaam om hun volledige authenticiteit te waarderen.

Aanbiedingen voor fijnproevers

van de Vallée de la Gastronomie® (Gastronomische Vallei)

Proef onze lokale producten

Ben je bekend met de traditionele Bourgondische mosterd? Na je bezoek zal de Fallot Mosterdmolen je met plezier zijn mosterd “collectie” laten zien. Dit wil je niet missen. En als je met vrienden bent, vergeet dan niet de Beaune Gourmand tour, de perfecte manier om de geheimen van de streekproducten van Bourgondië te ontdekken.

Dit vind je misschien ook leuk

Sluiten