Oldtimer Route Des Grands Crus Vertrek Nationaal 6Oldtimer Route Des Grands Crus Vertrek Vacances Nationale6
©Oldtimer Route Des Grands Crus Vertrek Vacances Nationale6|Michel Joly
DE VINTAGE ROUTE NATIONALE 6
Roulez vintage Op de Nationale 6

De Vintage Route Nationale 6

De legendarische route van de jaren 1950.

In de jaren 1950 was deze legendarische weg de bestemming voor auto’s op weg naar het zuiden, de Côte d’Azur en vooral vakantie. Verwaarloosd na de opening van de snelweg, heeft het nu al zijn interesse teruggewonnen in de ogen van bezoekers die een beetje nostalgisch zijn en verleid worden door de kwaliteit van de landschappen van Bourgondië.

Onderweg voor de vakantie!

Deze belangrijke Franse hoofdweg “van Parijs naar Milaan via Turijn”, verbond Parijs met Italië via Lyon en Savoie, en liep door Bourgondië.

Nu de D906, nodigt hij je uit om de tijd te nemen, te stoppen in het Pays Beaunois halverwege Parijs en Lyon, en een “retro” pauze in te lassen bij het Bel-Air servicestation, gelegen op de top van de gemeente La Rochepot.

.

Ervaar de verschillende secties

Bel-Air: het retro tankstation!

Deze verzorgingsplaats was een onmisbare stopplaats op weg naar je vakantiebestemming. In de jaren 1970 beleefde het station, waar het restaurant “Relairoute” was gevestigd, zijn gloriemoment met een mythische scène uit de film Le Cercle Rouge van Jean Pierre Melville, met Alain Delon en Bourvil in de hoofdrollen.

Heden ten dage ondergaat het Bel Air benzinestation een complete metamorfose, met retro bewegwijzering, de aankoop van oude garages met typische jaren 1950 architectuur, reclame voor de grote merken uit die tijd op de muren geschilderd en de oprichting van een clubhuis. Verzamelaars van oldtimers en hun verenigingen nemen hier eens per maand in het weekend hun intrek om te ruilen en te delen.

Wist je dat?

Nog een mooi verhaal over de Bel-Air site: in 1887 hielp Louis Chevrolet, een jonge Zwitser uit Beaune die monteur was in een fietsenwinkel, een rijke Amerikaan uit de brand. Nadat hij in de Verenigde Staten aankwam met zijn bagage en een carrière als autocoureur, creëerde hij het automerk Chevrolet. Het verhaal gaat dat Louis Chevrolet zijn jeugd doorbracht op het Bel-Air terrein en de naam gebruikte voor de beroemde Chevrolet “Bel Air”, die tot 1975 door General Motors in de Verenigde Staten werd geproduceerd.

Neem de omleidingen

Poussez la porte de François Rocault, vigneron à Orches dans les Hautes Côtes de Beaune.
Poussez la porte de François Rocault, vigneron à Orches dans les Hautes Côtes de Beaune.
Poussez la porte de François Rocault, vigneron à Orches dans les Hautes Côtes de Beaune.

Niet ver van hier

Verlaat de Nationale 6 om de voet van de kliffen bij Orches te bereiken.

Daar ontmoet je een rasechte Bourgondiër, Françoise Rocault. Hij heet je welkom op zijn landgoed en in zijn gastenkamer. Deze poëtische wijnmaker heeft veel te delen.

Op zoek naar

van de beste smaken
Sluiten