Wijnverkoop van de Hospices van Beaune 2020 – van 13 t/m 15 november: beleef ’s werelds beroemdste liefdadigheidsverkoop van wijnen!


Ieder jaar, in het weekend van de derde zondag van november, komen professionals, kenners en wijnliefhebbers bijéén voor de festiviteiten in puur, zuivere Bourgondische traditie.

De veiling en verkoop van wijnen van de Hospices de Beaune vindt plaats op zondag 15 november 2020. De festiviteiten zullen plaatsvinden gedurende het hele weekend van 13 t/m 15 november 2020.
 

Wijnverkoop van de Hospices de Beaune: een weekend vol festiviteiten en proeverijen

Dit weekend vol festiviteiten wordt gesierd door talrijke activiteiten: straatshows, folkloristische parade, gastronomisch dorp en een halve marathon door de straten en wijngaarden van Beaune. De bekende, grote wijnhuizen uit Beaune blinken uit in créativiteit en organiseren geweldige proeverijen: Hospice wijnen, zeldzame wijnjaren, bekende wijnnamen uit heel Bourgondië en thematische of gastronomische proeverijen staan op het programma. In Beaune en in de directe wijnstreek eromheen bieden wijnmakers proeverijen aan van oudere en meer recente wijnjaren in hun kelder. Samen vormen zij een Wijn Broederschap en organiseren zij galadiners en introduceren zij nieuwe ambassadeurs van de Bourgondische wijnen.  

Wijnverkoop van de Hospices de Beaune: de veiling verkoop

Het hoogtepunt van het weekend, dat wordt georganiseerd door Christies, vindt plaats op zondagmiddag in de Halles de Beaune. De wijnen, welke geveild worden, zijn afkomstig van een wijndomein wat al meer dan 500 jaar bestaat uit opbrengsten van donaties en legaten. Het landgoed beslaat meer dan 60 hectare waarvan de meerderheid is geclassificeerd als Grands Crus en Premiers Crus.
Deze wijn liefdadigheidsverkoop is een internationale barometer voor de handel in prestigieuze wijnen en brengt de grote wijnhuizen uit Beaune en kopers van over de hele wereld samen. Vanwege de liefdadigheidsveiling overschrijden de prijzen van de wijnen over het algemeen behoorlijk de gebruikelijke prijzen.

Sinds 2007 biedt Christies Live kopers de mogelijkheid om de verkoop live mee te maken via internet en tevens ook biedingen te kunnen uitbrengen vanachter hun computer waar dan ook ter wereld. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor de instandhouding van het erfgoed en constructie van het ziekenhuis. Aan het einde van de verkoop wordt een groot diner, bij kaarslicht, gegeven in de middeleeuwse setting van het Bastion van het Hôtel Dieu.

Wijnverkoop van de Hospices de Beaune: het liefdadigheidsdoel


De Hospices de Beaune ondersteunt ieder jaar één of meer liefdadigheidsinstellingen die worden vertegenwoordigd door een persoonlijkheid uit de wereld van Kunst en Amusement. De vertegenwoordigers van de Wijnverkoop van de Hospices de Beaune 2019 waren:

  • François-Xavier Demaison
  • Christophe Lambert, een getrouwe
  • Tony Parker die meespeelde door op 2 stukken te bieden

Liefdadigheidsdeel

Het Hospices de Beaune steunt ieder jaar één of meer goede doelen, vertegenwoordigd door een persoonlijkheid uit de wereld van kunst en entertainment. Het meesterstuk, d.w.z. de “kaars” wordt op traditionele en schilderachtige manier te koop aangeboden en de opbrengst wordt gedoneerd aan het ondersteunde goede doel. 

Het stuk komt overeen met het Bourgondische vat, equivalent van 228 liter of 300 flessen.

Wijnverkoop Hospices de Beaune : de Drie Glorieuze

De wijnverkoop is het hoogtepunt van een echt « Gallisch » feest en maakt deel uit van een evenement genaamd « de Drie Glorieuze » van Bourgondië. Het feest wordt op zaterdag voorafgegaan door het « Chapiter » van het broederschap van de ridders van de Tastevin en een diner in het Clos de Vougeot. Gevolgd, op maandagmiddag, door een lunch, de « Paulée » in het kasteel van Meursault. Tijdens deze traditionele maaltijd, brengt elke gast zijn eigen flessen mee, dit geeft dit evenement de typische Bourgondische gezelligheid.

 
  • Het Chapiter in Clos de Vougeot vindt plaats op vrijdag 13 november 2020
  • Het galadiner van de Verkoop van de Hospices de Beaune vindt plaats op 15 november 2020
  • De Paulée van Meursault in het kasteel van Meursault vindt plaats op 16 november 2020

De overige festiviteiten tijdens de Wijnverkoop van de Hospices de Beaune 2020

De Wijnverkoop zal dit jaar opnieuw een gelegenheid zijn om deel uit te maken van de feestelijkheden rondom wijn. Met alle proeverijen in de landgoederen, festivals in de dorpen, de activiteiten rond de wijnen en de wijngaarden en de sportevenementen, zult u genoeg te doen hebben tijdens dit herfstweekend (13, 14 en 15 november) in Bourgondië. Er is zoveel te doen dat u zelfs uw verblijf zou kunnen verlengen, een weekend is eigenlijk veel te kort.  

De Bourgondische wijnhuizen openen hun deuren

Talrijke wijnhuizen organiseren rondleidingen en proeverijen, specifiek voor dit wijnverkoop weekend. Vanaf augustus 2020 kunt u deze rechtstreeks reserveren op onze site.

Mocht u niet langer kunnen wachten en de wijnen van de Côte de Beaune al willen komen proeven, ontdek dan de proeverijen aangeboden door de wijnhuizen en wijnkelders op onze online ticketing.

De Galadiners tijdens de festiviteiten van de Wijnverkoop van de Hospices de Beaune


Het voelt als Bourgondië van binnenuit ontdekken. Het bijwonen van een galadiner in een Bourgondisch kasteel is een onvergetelijke ervaring. Het Kasteel Pommard heeft de datum voor haar galadiner al bekend gemaakt: zaterdag 14 november 2019. De andere evenementen zullen, zodra bekend, op onze site gepubliceerd worden. Mocht u niets willen missen en onze nieuwsbrief willen ontvangen, schrijf u dan in op onze mailinglijst.
 

Voor de hardlopers: Halve Marathon van de Wijnverkoop 2020

Een sportieve ontmoeting, ieder jaar brengt de halve marathon renners weer samen. De editie uit 2019 bracht allerlei nieuwe features met zich mee. Wat zal 2020 op het programma hebben? Mocht u onze nieuwsbrief willen ontvangen om geïnformeerd te blijven m.b.t. de halve marathon, schrijf u dan in op onze mailinglist.

In een weekend: de straten van Beaune bruisen tijdens de Wijnverkoop van de Hospices de Beaune.


Beaune leeft op tijdens de Wijnverkoop. De straten bruisen van energie, de Beaunois lopen rond met een grote glimlach. De 3 dagen van de Wijnverkoop staan garant voor gezelligheid en feesten.
Met folkloristische parades, gastronomische kraampjes met lokale lekkernijen en proeverijen op iedere straathoek beleeft u volop het Bourgondische leven en veel meer dan alleen een weekendje Beaune.