Welkom in Chagny!

Chagny verrast met één van de leukste markten van de regio en één van de beste restaurants van de wereld. Zijn diverse en soms ongewone erfgoed heeft plaats weten te maken voor activiteiten in de natuur zoals wandelen en fietsen over de trekkerspaden. 

Chagny, stadszijde

Deze kleine stad van 6.000 inwoners biedt vele attracties zoals de kerk uit de 13e eeuw, geclassificeerd Historisch Monument, het theater Copiaus of de apotheek uit de 18e eeuw met zijn gouden kozijnen. Ontdek het huis van dokter Loydreau en zijn tuin waar hedendaagse kunstwerken te zien zijn zoals de verbazingwekkende Octagon for Saint Eloi, werk van de Amerikaanse artiest Richard Serra.  

Tips: download de app “La Revanche de la Tieule” en bezoek Chagny in uw eigen tempo. U zult Chagny in 12 stappen ontdekken aan de hand van archiefdocumenten, interviews en anekdotes. 

In de natuur van Chagny

Stap in een luchtballon en laat u meedrijven met de wind tussen wijngaarden en wolken, geniet van het kanaal du Centre en ga picknicken met het geluid van kabbelend water, ga op weg op de Voie Verte met de fiets, te voet, of skeelerend of ga vissen in de vijver “en blouche”. Zomaar een aantal leuke ideeën om u te ontspannen, even er tussenuit te gaan of u weer helemaal op te laden. 

Chagny, een smakelijke stop

De markt met geurige en kleurrijke kraampjes op zondagochtend maar vooral het 3 Michelin sterren restaurant “Lameloise” wat hier al bijna honderd jaar schittert, maken van Chagny een plaats waar u niet omheen kunt als liefhebben van een excellente keuken.  

Chagny festiviteiten

Wanneer u op doorreis bent in deze Bourgondische stad tijdens de paar evenementen die hieronder volgen, stop dan en dompel u onder in de feestvreugde van deze plaats!

Januari-Februari: Amateurtheater Festival

Maart-April: Vastenfeest

Hemelvaartweekend: Muziekfestival Saint Martin

Juli-Augustus: iedere zondagmorgen proeverijen begeleidt door lokale wijnboeren

Eind augustus: Muziekfestival, De Muzikale momenten van Chagny

En nog veel meer!