Bugatti In De Wijngaarden BeschouwingBugatti In De Wijngaarden Beschouwing
©Bugatti In De Wijngaarden Beschouwing

EEN WEEKEND IN BEAUNE

Zorg dat je terug wilt komen
Wat te zien en te doen in Beaune in 2 dagen

Er zijn de must-sees, de klassiekers, de ongewone, de verrassende en de onverwachte…. sites om te bezoeken, dingen om te doen, restaurants om uit te proberen en kleine dingen om over te weten voor een geweldig weekend in Beaune.

Eerste dag

9h00

Het is de eerste dag, je bent vroeg op en je komt precies op tijd aan in Beaune voor de opening van het Musée de l’Hôtel-Dieu – des Hospices de Beaune. Je hebt gekozen voor de rondleiding met audiogids. Perfect, je kunt in je eigen tempo gaan en alle mooie verhalen van deze plek leren kennen. Er worden het hele jaar door themarondleidingen georganiseerd, dus houd het programma in de gaten, vooral als je hier al eerder bent geweest.

Na het bezoek

Lunch

12h00

Vergeet niet te reserveren

Uw restaurant

Afhankelijk van wanneer je komt, kan het moeilijk zijn om een vrije tafel te vinden, vooral als je met veel bent. Wacht niet te lang en reserveer je restaurant.

Na de lunch, als het zonnig weer is, ga je naar Place Carnot voor een café op het terras. Dit mooie met bomen omzoomde plein is het hart van de stad.

Voor de middag

De geheimen van Bourgondische mosterd

Bezoek aan de mosterdfabriek van Fallot

Je hebt ruim anderhalf uur nodig om de productiesite te bezoeken en vooral om de potjes mosterd uit te kiezen die je als souvenir mee naar huis neemt. En het is niet alleen als souvenir: mosterd uit de Bourgogne kan met mate worden gedronken.

Voor je weekend,

Boek uw hotel

Moet je nog beslissen over je hotel? Bekijk de aanbiedingen en wacht niet te lang met boeken.

Wijnstad Beaune

Tweede dag

10:00 uur

Een gloednieuwe Cité des Climats et des vins de Bourgogne is vanaf 17 juni te bezoeken. Hier vind je uitleg over de Climats du vignoble de Bourgogne, de bijzonderheden die onze wijngaarden uniek maken.

Een ongewone middag

Ontdek de Côte de Beaune

Vanaf 14.00 uur

Op zoek naar

van de beste smaken
Onderweg

naar de dorpen van Bourgondië

Sluiten