Dorpspaneel PommardDorpspaneel Pommard
©Dorpspaneel Pommard|Images Et Associes;
APPELLATION POMMARD

Appellation Pommard

De Pommard crus staan symbool voor de rode wijnen van Bourgondië.

Pommard is de welluidende, gulle en suggestieve naam van een iconisch Bourgondisch dorp en wijngaard. De crus van Pommard, gelegen tussen Beaune en Volnay, zijn het symbool van de rode wijnen uit de Bourgogne en sinds de middeleeuwen een referentie, “de bloem van de Beaune-wijnen”.

Pommard: uitsluitend pinot noir

De eerste hellingen van Pommard liggen een paar kilometer ten zuidwesten van Beaune. Een mozaïek van percelen en ommuurde wijngaarden omringen een gezellig, charmant dorp dat is vernoemd naar de oude godin van de tuinen, Pomona. In een Côte de Beaune die bekend staat om zijn grote witte wijnen, onderscheidt Pommard zich als een uitzondering met wijnen die uitsluitend van de Pinot Noir-druif zijn gemaakt.

Pommard: Ferrari of Aston Martin?

In het hart van deze 321 hectare grote appellation bevindt zich een ware haute couture show, een verzameling van 28 premiers crus die samen een buitengewoon kelderboek vormen. Op het oog heeft deze wijn een dieprode kleur; in de neus drukt het bouquet aroma’s van bosbes en aalbes uit die evolueren naar tonen van chocolade en leer. In de mond is Pommard een rechttoe rechtaan, trouwe wijn met stevige, krachtige tannines. Zoals in elke familie heeft de appellation gerenommeerde persoonlijkheden, allemaal contrasten zoals het een Bourgondische wijngaard betaamt.

“De Rugiens, krachtige, gestructureerde wijnen ten zuiden van het dorp, doen denken aan een jonge man met de stevige schouders van een rugbyspeler die in een krachtige Ferrari rijdt, terwijl de zijdezachte, vrouwelijke Epenots ten noorden de elegantie oproepen van een jonge golfer achter het stuur van een Aston Martin.

Een wijnboerin in Pommard geeft haar eigen draai aan het karakter van deze wijnen.

Wist je dat?

Château de Pommard, een elegante 18e-eeuwse residentie omringd door een wijngaard van 22 hectare, is de grootste monopole wijngaard in Bourgondië van dezelfde eigenaar.

Op zoek naar

van de beste smaken
Sluiten