Wijnverkoop 2021Wijnverkoop 2021
©Wijnverkoop 2021|Rudy Morel
Grote wijnfestivalsNiet te missen evenementen in Bourgondië
Wijn vieren op dorpsfeesten

Grote wijnevenementen

Het hele jaar door is er in de wijndorpen het ene festival na het andere. De wijnboeren en de plaatselijke bevolking doen hun uiterste best om de prachtige ervaring van een verblijf in Bourgondië met iedereen te delen. Het is een kans om de wijnjaren van de landgoederen te ontdekken, meer te weten te komen over de wereld van wijn, een praatje te maken met autochtone Bourgondiërs of gewoon te genieten van het Bourgondische platteland.

1 De Hospices de Beaune Wijnverkoop

De Wijnverkoop vormt de kern van een echt traditioneel “Rabelaisiaans” festival in Bourgondië. Het maakt deel uit van wat bekend staat als de “Drie Glorieuze Jaren”, een uniek evenement georganiseerd door Bourgondië voor wijnliefhebbers. Elk jaar wordt ’s werelds grootste liefdadigheidsveiling voorgezeten door een bekend figuur. Een uitzonderlijk stuk wijn wordt geschonken aan een goed doel van algemeen belang.

2. Le Printemps de Monthelie

De wijnboeren van Monthelie bieden tijdens het paasweekend proeverijen van hun wijnen aan voor de aankoop van een glas. Catering beschikbaar in het dorpshuis. Gratis rit met paardenkoets. Flessen te winnen bij de tombola.

3. Welkom in Savigny

Tijdens een weekend bieden de producenten van Savigny-lès-Beaune je de kans om de verschillende klimaten van de appellation, de dorpen en de premiers crus te ontdekken of te herontdekken. Jeeptocht door de wijngaarden. Activiteiten voor jongeren (draaimolen, ponyritjes). Muzikaal straatentertainment. Al met al een geweldige manier om de regio te ontdekken in een gezellige, feestelijke sfeer.

4. Beaune Saveurs des Vignes

Proeverijen en gastronomische ontdekkingen in het hart van de wijngaarden van Beaune. Familiale wijndomeinen en handelshuizen nodigen u uit om de terroirs van Beaune te voet te ontdekken, in het hart van hun wijngaarden! Een route van acht kilometer voert je door het wijnlandschap en de appellations van Beaune, terwijl je binnen dineert. Er staan 5 gastronomische stops op het programma! De proeverijen – regionale appellations, Beaune, Beaune premiers crus, crémant – worden becommentarieerd en de wijnen worden geserveerd door de wijnmakers.

5. Festiviteiten van Meloisey

Ze vieren wijnstokken, wijn, ambachten, muziek en kunst in een gezellige sfeer. Het zijn 2 dagen vol ontdekkingen en festiviteiten. Wijnbars serveren de beste appellations van de wijnmakers in het dorp, vergezeld van lokale producten. In de straten van het dorp exposeren ambachtslieden en kinderen kunnen zich laten schminken en pottenbakken…

6. Van eekhoorntjesbrood tot glas

Het Agence de Nolay organiseert in samenwerking met het Syndicat de Défense des Hautes Côtes op 06 en 07 augustus een ludiek parcours rond wijn en wijn. In het hart van het historische centrum staan 40 ambachtslieden klaar om hun passie te delen. Muziek staat centraal, met jazz en popmuziek, poppenshows, jongleren en circusacts. Straatshows met vuurspuwers en steltlopers en theatrale sketches zullen op hun beurt emoties en gelach oproepen.

Le Rallye de Cep en Verre

Een gezellige wandeling langs wijngaarden en wijn, geschikt voor het hele gezin, om wijnboeren in hun wijngaarden te ontmoeten en anekdotes, verhalen en knowhow te vertellen. Je kunt hun wijnen proeven en enkele van hun geheimen ontdekken. Rond lunchtijd word je ontvangen door een wijnboer uit de Hautes-Côtes voor een koud buffet (menu wordt nog aangekondigd). Dan gaat het weer verder, met het wilde, ongerepte landschap onderweg. De rally eindigt met een prijsuitreiking voor de deelnemers die het beste antwoord hebben gegeven op de raadsels in de vragenlijst die aan het begin van de wandeling is uitgedeeld.

7. Overtredingen van verkopers

Meer dan 900 lopers trokken door de straten van het dorp, door het park van het kasteel en de wijngaarden, om het op te nemen tegen de beste regionale en nationale lopers over een parcours van 10 km, vaak gewonnen in iets meer dan dertig minuten. Hiervoor namen de jongste lopers het in verschillende categorieën tegen elkaar op over een parcours van 1 of 2 km door de straten van het dorp. Zoals elk jaar sinds het evenement voor het eerst werd georganiseerd, werd de dag gesponsord door enkele van de grootste namen in de sport, die op het wedstrijdterrein aanwezig waren om de lopers aan te moedigen en het publiek te ontmoeten.

09. Wereldkampioenschap eiermeurette

Tot ziens op 14&15 oktober 2023

Op zoek naar

van de beste smaken
Sluiten