Vignobles Coucher SoleilVignobles Coucher Soleil
©Vignobles Coucher Soleil|Flore Deronzier
Een gratis toepassingVoor wandeltochtenop het platteland en in de dorpen van Bourgondië

Op stap, met je gids op zak

Ontdek Beaune en de regio Beaune met de app Balades en Bourgogne

De app “Balade en Bourgogne”, te downloaden in de App Store en Google Play, verandert je mobiele telefoon in een audiogids en laat je de schatten van onze bestemming ontdekken. Er zijn genoeg routes om uit te kiezen, te voet, op de fiets en zelfs met de auto. Balade à Beaune is een van de populairste tochten. Dankzij de applicatie kun je de Bourgondische stad en haar geschiedenis ontdekken.

BaladesenBourgogne-logoBaladesenBourgogne-logo
©BaladesenBourgogne-logo
Wandelingen in Bourgondië

Verborgen schatten ontdekken

Van 1 januari tot 31 december kun je op eigen houtje het Bourgondische platteland en de steden en dorpen van de regio Beaune ontdekken. De gratis applicatie is een audiogids die je op al je wandelingen volgt. Zo kun je zonder kaart of gids wandelen over de Voie des vignes, rond de Colline de Corton, in het historische centrum van Beaune, in de dorpen Santenay, Nolay of zelfs op het circuit des crêtes, in de Hautes Côtes de Beaune.

Ben je op zoek naar fietsroutes in het Pays Beaunois? De app biedt becommentarieerde routes door de wijngaarden en het platteland.

Eerst testen

Een wandeling in Beaune

Om de hoofdstad van de Bourgondische wijnen te bezoeken en er zeker van te zijn dat je niets mist

In de geheime steegjes van de stad

Een wandeling in Beaune

De applicatie Balade en Bourgogne is eenvoudig te gebruiken. Het is net zo geschikt voor geschiedenisfanaten als voor gezinnen. U vertrekt om Beaune te ontdekken. Zijn geschiedenis, emblematische en verborgen monumenten, illustere personages en filmverleden hebben geen geheimen voor u.
Van Hôtel-Dieu tot Rempart des Dames, Beaune onthult zichzelf op het ritme van uw voetstappen.
Fans van de Grande Vadrouille kunnen zelfs een selfie nemen met Louis de Funès en Bourvil, die ons al tientallen jaren aan het lachen maken in deze legendarische film. Je kunt deze magische momenten delen met je kinderen.

 

Wandelingen in Bourgondië

De ideale metgezel voor een bezoek aan onze prachtige regio

Het heeft een aantal voordelen:
 • Gratis toepassing
 • Geen risico om te verdwalen

  De charmante stem van een heer of dame begeleidt je en vertelt je wanneer je moet afslaan en naar welke straat je moet gaan.

 • Batterij besparen

  Activeer gewoon je geolocatie om te profiteren van het geleidingssysteem: je hoeft niet verbonden te blijven met het internet.

 • Opmerkingen starten automatisch

  Dankzij geolocatie hoef je geen commentaarnummer in te typen zoals bij een audiogids. Maar je kunt ze ook handmatig activeren als je geen GPS en automatische begeleiding wilt gebruiken. Je hoeft alleen maar op het gewenste hoofdstuk te klikken op de interactieve kaart.

 • Opmerkingen worden op je scherm geschreven

  Als er te veel lawaai om je heen is, kun je de opmerkingen lezen.

 • Hoe de applicatie op de achtergrond werkt

  Je kunt je rondleiding volgen met een koptelefoon op en je mobiele telefoon in je zak, terwijl je in je eigen tempo wandelt. Je kunt ook foto’s maken tijdens je bezoek: het commentaar blijft te lezen.

 • Een schat aan foto's

  De commentaren gaan vergezeld van historische foto’s om je te helpen je in te leven in de geschiedenis van onze mooie stad.

 • Een bezoek in je eigen tempo

  De tour wordt georganiseerd in onafhankelijke etappes. Je kunt de volgorde van je bezoek wijzigen, pauzes nemen en onderweg lekker winkelen of een drankje drinken op het terras.

En verken de regio Beaune met

Santenay, een stad van water in wijnland

We nodigen je uit om de fascinerende geschiedenis van Santenay te ontdekken door in de voetsporen te treden van een inwoner van Santenay. Tijdens de wandeling vertelt hij je het verhaal van de thermen van Santenay maar ook enkele anekdotes over de legendes en kleine verhalen die de ziel van de stad vormen.

Om dit epische verhaal te volgen, dat teruggaat tot de Gallo-Romeinse tijd, is er niets eenvoudiger dan de app Balades en Bourgogne te downloaden.

Op deze wandeling, die binnen ieders bereik ligt, komt u langs het Place du Jet d’eau, dat het belang van water in dit kuuroord markeert, de Château Philippe le Hardi en zijn verschillende gebruiksmogelijkheden naargelang de tijdperken, het Château de la Crée, het Casino de Santenay, het Thermes de Santenay natuurlijk, onlangs (opnieuw) uit de grond gehaald. Je wordt gezelschap gehouden door Gallo-Romeinse goden, een wielerlegende, gedwarsboomde geliefden en meer.

Wandelingen in Bourgondië

Nolay, een middeleeuwse stad

Nolay is een middeleeuws stadje in de Hautes-Côtes. Het heeft deze architectuur van vakwerkhuizen en zijn middeleeuwse markthallen, die het zijn charme geven, behouden.

Daudine neemt je mee door de smalle straatjes. Ze vertelt je het grote en het kleine verhaal, dat van haar dagelijks leven als vrouw van een leerlooier, van wie er in die tijd veel waren in Nolay.

De route voert je langs de mooie kapel Saint-Pierre, door de wijngaarden van Domaine Bergeret die uitkijken over Nolay, en vanwaar je het viaduct kunt zien. Ga terug naar beneden richting het centrum om meer te weten te komen over de familie Carnot, de beroemde Carnots die hun stempel hebben gedrukt op Nolay en de rest van Frankrijk. En je maakt ook kennis met de Jacquemarts.

Sluiten