Kanaal CroisiereKanaal Croisiere
©Kanaal Croisiere|Images Et Associes
Prachtige rondingenEen Bourgondische ontsnapping

Het Centrumkanaal

Tussen het platteland en de wijngaarden van de Côte de Beaune bieden de mooie bochten van het Canal du Centre een perfecte omgeving om er even helemaal tussenuit te zijn. Ontdek het te voet of op de fiets langs de jaagpaden of met een plezierboot over het water.

Als het water stroomt

in de regio Beaune

In de regio Beaune biedt het Canal du Centre een rustige vaartocht, prachtige panorama’s en twee niet te missen stops. Trouw aan het Bourgondische imago is de eerste halte een gastronomische halte in Chagny, met Lameloise, een driesterrenrestaurant. Aarzel niet om op zondag de tijd te nemen om te genieten van de sfeer en de kraampjes met duizend smaken op de weekmarkt. Iets verderop, in Santenay, houden de boten halt in de wijngaarden van de zuidelijke Côte de Beaune. Dit is het perfecte moment om de wijndorpen per fiets te verkennen langs de Voie des vignes, ofwel richting de Maranges-heuvel in de richting van Nolay, of richting Meursault, Pommard en Beaune.

Afgieten

Of je nu kiest voor een luxe cruise aan boord van een hotelschip of voor een gezinsvakantie op een woonboot langs het water, je kiest voor een rustige vakantie.

Op hotelschuiten bieden all-inclusive arrangementen, luxe hutten, culturele en gastronomische themacruises je een sereen intermezzo in Bourgondië. Op zoek naar vrijheid voor een vakantie met familie of vrienden? Kies dan voor een woonboot. Na een korte introductie wordt u de kapitein van uw boot en vertrekt u om het platteland te ontdekken aan 5 km/uur… tijd genoeg om echt te genieten van een cruise in vrijheid, tijd met het gezin en de keuze van uw tussenstops!

Wist je dat?

Oorspronkelijk heette het “Charolais-kanaal” en werd het gegraven tussen de Loire en de Saône om de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee te verbinden en om goederen, waaronder kolen, te vervoeren. Langs de 112 kilometer lange route van Chalon sur Saône naar Digoin voert het Canal du Centre je langs 61 sluizen.

Op zoek naar

De beste smaken

Sluiten