Wandelen in de wijngaarden van de Cote de BeauneWandelen in de wijngaarden van de Cote de Beaune
©Wandelen in de wijngaarden van de Cote de Beaune|Studio Piffaut;
87 kilometerOnder de grootste namen

De Chemin des Grands Crus

Hij doorkruist het mozaïek van landschappen van de Côte de Nuits, de Hautes Côtes de Nuits en de Côte de Beaune. Van Dijon naar Beaune en verder naar Santenay loopt de Chemin des Grands Crus over 87 kilometer door het mozaïek van landschappen van de Côte de Nuits, de Hautes Côtes de Nuits en de Côte de Beaune. Het is een route die al zijn beloften waarmaakt: authentieke dorpjes, cisterciënzer abdijen, kastelen en beroemde appellations: Chambertin, Pommard, Meursault…

De Chemin des Grands Crus

in de Côte de Nuits

Van Dijon naar Magny les Villers, in de Hautes Côtes de Nuits, kom je door enkele illustere wijngaarden en dorpjes: Chambertin, Clos de Vougeot, Nuits saint Georges. In de dorpjes mag je het charmante erfgoed langs de smalle straatjes niet missen: washuizen, broodovens, enz.

De route van de Grands Crus

in de Côte de Beaune

Van Aloxe-Corton naar de dorpjes van de Maranges zie je een origineel kenmerk van Bourgondië, cabotes, kleine hutjes gemaakt van droge stenen van de wijnranken en elegante clos. Ontdek onderweg karaktervolle dorpjes met veel bezienswaardigheden: Het Musée de l’Hôtel-Dieu – Hospices de Beaune, het Château de Meursault…Tijd om af te dalen naar de kelder in Pommard of Chassagne-Montrachet en je bent al aangekomen in Santenay.

Zwerven in je eigen tempo

Het parcours, dat in 3 tot 5 dagen kan worden afgelegd, kan gemakkelijk worden opgesplitst dankzij het vervoersnetwerk (Transco-bussen en -treinen) en er is een ruim aanbod aan karaktervolle accommodatie in veel van de steden en dorpen waar het doorheen loopt en in de aangrenzende gebieden. De Chemin des Grands Crus, GR® de Pays, is over de hele lengte in beide richtingen aangegeven met gele en rode borden.

De klimaatgebieden van Bourgondië

Unesco Werelderfgoed

Op de Chemin des Grands Crus passeer je 1.247 wijnbouwpercelen, ook wel “climats” genoemd, die door de eeuwen heen zorgvuldig zijn afgebakend en aan elkaar geregen als een enorme legpuzzel. De climats van de Bourgondische wijngaarden vormen een unieke plek ter wereld en een uitzonderlijk erfgoed van knowhow en traditie.

Op zoek naar

van de beste smaken
Sluiten