weduwe-ambalweduwe-ambal
©weduwe-ambal
CREMANT DE BOURGOGNEMousserende wijn of Champagne?
Crémant de Bourgogne onderscheidt zich

CREMANT DE BOURGOGNE

Crémant de Bourgogne is een mousserende wijn met een regionale appellation d’origine contrôlée, gemaakt volgens de traditionele Champagne methode. Het wordt gemaakt van de Bourgogne Pinot Noir en Chardonnay terroirs en druivensoorten.

Een beetje geschiedenis

Mousserende wijn werd steeds populairder in Frankrijk en Europa aan het begin van de 19e eeuw. Het dorp Rully, dat al bekend stond om zijn witte en rode wijnen, importeerde de Champagnekennis naar Bourgondië. De creatie van de appellation Crémant de Bourgogne voor witte en roséwijnen werd officieel in 1975.

Maakt het een plons?

De traditionele methode, die kwalitatiever is en een fijne mousse produceert, wordt gebruikt om Crémant de Bourgogne wijn te maken. Deze methode is identiek aan de methode die wordt gebruikt om Champagne te maken en staat ook bekend als de méthode champenoise. Het is als de Champagne van Bourgondië! Net als Champagne bevat het koolzuurgas, dat een plons maakt als je de fles opent!

Crémant maken
Zwart en wit?

Wit, wit of wit?

rosé, premium?

De Crémant de Bourgogne blanc is gemaakt van minimaal 30% Pinot Noir of Chardonnay.
De Crémant de Bourgogne blanc de blancs is een levendige, frisse wijn die volledig gemaakt is van witte druivensoorten, vaak Chardonnay.
De Crémant de Bourgogne blanc de noirs is winderiger, gemaakt van Pinot Noir.
De Crémant de Bourgogne rosé bestaat voornamelijk uit Pinot Noir met aroma’s van rode vruchten.
Bref, er is voor ieder wat wils!!

shop-veuve-ambalshop-veuve-ambal
©shop-veuve-ambal

De geheimen van het Huis van Veuve Ambal

Crémant de Bourgogne wordt gemaakt volgens strenge specificaties. Het is ook het resultaat van een rigoureuze knowhow die van generatie op generatie wordt doorgegeven. De beste manier om er alles over te weten te komen is een bezoek te brengen aan het Maison Veuve Ambal, dat al sinds 1898 Crémant produceert. Hun passie voor mousserende wijnen heeft ertoe geleid dat ze de geheimen van het huis hebben onthuld door middel van een rondleiding over de productielocatie. De rondleiding met gids of audio-gids, beschikbaar van maandag tot vrijdag, laat de robots en automaten aan het werk zien tijdens het traditionele wijnmaakproces. De rondleiding omvat ook een bezoek aan de rijpingskelders en projecties op een reuzenscherm. De rondleiding is fascinerend voor volwassenen en hypnotiserend voor jongere bezoekers, en de robots hebben er veel mee te maken.

Voor sprankelende festiviteiten
Een feestelijk product

Adopteer...

Crémant de Bourgogne

Veel wijnboeren maken hun eigen Crémant. Duw de deur van een familielandgoed open en leer ze kennen. Ze zullen trots zijn om de vele facetten van hun werk als wijnboer met je te delen. Vraag hen wanneer ze de druiven oogsten, hoe ze de druiven kiezen, hoe de wijn wordt gemaakt… het zal hen een genoegen zijn om met je te praten en voor jou om meer te weten te komen over Crémant.

cremant-maison-colombiercremant-maison-colombier
©cremant-maison-colombier
Denk aan Crémant de Bourgogne, kom in de feeststemming!
Sluiten