Het begon allemaal in 52 voor Christus
Na de overwinning van Julius Caesar op Vercingétoris kreeg Flavien, veteraan uit het leger van de keizer, als gift een heuvel waarop later het dorp Flavigny sur Ozerain zou ontstaan, in de buurt van de Slag van Alesia. Waarschijnlijk werd hierdoor het anijszaad geplant om de gewonde soldaten te verzorgen. In de middeleeuwen zien we anijs al op een klein snoepje en inderdaad, aan het hof is het snoepje erg in trek onder de dames die gek zijn op deze zoetigheid gemaakt in de abdij van Flavigny. Vandaag de dag wordt het anijs van Flavigny nog altijd in de abdij en haar crypte gemaakt door de familie Troubat. Een gratis rondleiding geeft de mogelijkheid een leuke knowhow op te doen en een mooie winkel te bezoeken.
Een familie geschiedenis
Al drie generaties lang maakt de familie Troubat het anijs van Flavigny, een echte Bourgondische “succes story”. Het recept is nog altijd hetzelfde, 100% ambacht, zonder kleurstoffen en zonder conserveringsmiddelen. Met veel commercieel inzicht en een beetje geluk, verschijnt het kleine retro-look doosje overal in de jaren ’50: automaten op treinstations, metro of luchthavens, in de warenhuizen en in de bioscopen. Onmisbaar geworden is Het anijs van Flavigny beschikbaar in nieuwe smaken: jasmijn, oranjebloesem, roze of paars en ook een bio gamma. Ze maken deel uit van ons landschap en van onze geschiedenis, net als de verliefde herder en herderin die afgebeeld zijn op het doosje. Met hun romantische blik lijken ze ons aan te sporen tot zoete romantiek en geheimen met ons te willen delen.In Beaune en in de Pays Beaunois
U vindt de Anijs van Flavigny in vele winkels, delicatessenwinkels en kelders…