Tussen het platteland en de wijngaarden van de Côte de Beaune door, bieden de oevers van het kanaal du Centre heerlijke ontspanning. Ga te voet of met de fiets over de jaagpaden of ga met een plezierboot over het water. 

Met de stroom mee in de Pays Beaunois

Op het kanaal, in de Pays Beaunois, biedt een cruise u de mogelijkheid om in alle rust te genieten van prachtige uitzichten en twee onvermijdelijke pleisterplaatsen. Trouw aan het imago van Bourgondië is de eerste stop een smakelijke en wel in Chagny bij een restaurant bekroond met 3 sterren, Lameloise. Neem zondags de tijd om de sfeer te proeven en te slenteren langs de kleurrijke marktkraampjes. Iets verderop, in Santenay, maken de boten een stop in de wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune. Dit is het moment om, met de fiets, de wijndorpjes langs de Voie des Vignes (wijnroute) of de côte des Maranges richting Nolay, of richting Meursault, Pommard en Beaune te ontdekken. 

Gooi de trossen los

Of u nu kiest voor een luxe cruise aan boord van een binnenschip-hotel, of voor een woonboot geschikt voor familie verblijf, u kiest altijd voor een heerlijke, ontspannende vakantie. In de binnenschip-hotels wordt het all-inclusive concept aangeboden, luxe hutten, culturele thema cruises. In alle rust kunt u Bourgondië ontdekken. Verlangt u meer naar vrijheid met familie of samenzijn met vrienden? Kies dan voor de woonboot. Na een korte introductie, wordt u kapitein van uw eigen boot en vertrekt u om landschappen te ontdekken met 5km per uur… u heeft de tijd om echt te genieten van uw boottocht, van samenzijn met uw familie en u kunt zelf kiezen waar u aanlegt!

Wist u dat?

Het kanaal, oorspronkelijke genoemd “canal du Charolais” werd gegraven tussen de Loire en de Saône om de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee te verbinden en zo te dienen om goederen te vervoeren, waaronder steenkool. De hele loop van de rivier, van Chalon sur Saône tot aan Digoin, neemt het kanaal du Centre u mee over 112 kilometer en komt u langs 61 sluizen.