35 km fietsen in het hart van de wijngaarden en erfgoed, dat zal liefhebbers van Bourgondische wijnen en van geschiedenis bekoren. Met z’n tweetjes, met familie of met vrienden, tour in uw eigen tempo en ontdek Bourgondië op een andere manier!

Beaune – Santenay

De fietsroute is een ideale manier om u onder te dompelen in de wijngaarden. De tocht gaat 22 kilometer over kleine wegen en wijnpaden die ook gebruikt worden door de wijnmakers en de druivenplukkers. U zult genieten van een heerlijke tocht, onderwijl pittoreske dorpjes passeren en continu kunnen zien hoe het werk in de wijngaarden altijd doorgaat. De fietsroute is gemakkelijk en iedereen kan de perfecte uitlijning van de wijnranken bewonderen en waarom niet stoppen en een zelf meegebracht picknick nuttigen op één van de vele droge stenen muurtjes. 

Onderweg bieden de wijndorpen Pommard, Volnay, Meursault, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Santenay u de mogelijkheid te pauzeren in een restaurant of op het terras van een café. Tenzij u liever een romaanse kapel, een kasteel uit de tijd van de Bourgondische hertogen bezoekt of gewoon wilt genieten van het bezoeken van deze karakteristieke dorpjes. Eenmaal aangekomen in Santenay kunt u uw tocht voortzetten door het Canal du Centre te volgen en de Voie Verte langs het jaagpad te fietsen. 
 

Santenay – Nolay

Van Santenay tot aan Nolay volgt de wijnroute een oude spoorweg, nu een Voie Verte (groene route) voor fietsers, skaters, voetgangers. Gedurende 13 km kunt u genieten van de glooiende heuvels van Maranges, panorama’s over de kliffen van Cormot en de middeleeuwse stad Nolay. Aan het einde van de route bieden 2 viaducten een prachtig uitzicht over het Bourgondische landschap. 
 

De Groene route in het zuiden van Bourgondië
 

Via Santenay of Chagny, in de schaduw van de acacia’s en de populieren, kunt u de Groene route volgen die parallel loopt met het Canal du Centre. Via jaagpaden, leidt deze route u naar Saint Leger sur Dheune en Chalon sur Saône, een idyllische weg langs vele sluizen.