Van Dijon tot Beaune en dan tot aan Santenay strekt de Route des Grands Crus zich uit over 87 kilometer en doorkruist de landschappen van de Côte de Nuits, de Hautes Côtes de Nuits en de Côte de Beaune. Een weg die zich aan zijn beloften houdt: authentieke dorpjes, Cisterciënzer abdijen, kastelen en gerenommeerde benamingen: Chambertin, Pommard, Meursault…

De weg van de Grands Crus in de Côte de Nuits

Van Dijon tot Magny les Villers, in de Hautes Côtes de Nuits, passeert u beroemde wijngaarden en dorpjes: Chambertin, Clos de Vougeot, Nuits Saint Georges. Sla, eenmaal in de dorpjes, niet de kleine straatjes over, een erfgoed vol charme: wasplaatsen, broodovens…

De weg van de Grands Crus in de Côte de Beaune
 

Van Aloxe Corton tot de dorpen van de Maranges, zult u veel zien van het originele Bourgondië, de cabotes, kleine hutjes gemaakt van gedroogde stenen uit de wijngaarden, en elegante domeinen. Onderweg ontdekt u karakteristieke dorpjes en vele attractiepunten: de Hospices de Beaune, het kasteel van Meursault… Neem de tijd om naar een kelder af te dalen in Pommard of in Chassagne-Montrachet en voor u het weet bent u al gearriveerd in Santenay. 

Op weg in uw eigen tempo

De route is haalbaar in 3 tot 5 dagen maar kan gemakkelijk worden opgesplitst in meerdere delen dankzij het netwerk van openbaar vervoer (Bus Transco en treinen) en de verschillende overnachtingsmogelijkheden in de talrijke dorpjes die gepasseerd worden of de omliggende dorpjes. 
De bewegwijzering is in kleur “gelinkt aan de wijn” (violet-rosé)

De Climats van Bourgondië, kandidatuur voor de Wereld Erfgoedlijst van de UNESCO

Op de route van de Grands Crus, komt u 1247 wijnpercelen tegen, die ook wel “climats” worden genoemd, deze percelen zijn door de eeuwen heen keurig afgebakend en passen in elkaar als een mega grote puzzel. De Climats van de Bourgondische wijngaarden vormen een uniek stukje aarde en een bijzondere erfenis op het gebied van knowhow en traditie, dit is ook de reden dat wij de opname van deze Climats in de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO stimuleren.