Het pad Jean-Marc Boivin: de JMB

 
De “JMB” nodigt u uit voor een leuke en sportieve tocht midden in 100% natuur, gelegen tussen Nolay, La Rochepot en de wijngaarden van de Maranges. 
Gedurende de 49 kilometer lange tocht en hoogteverschillen van 1.500m, treedt u in de voetsporen van avonturiers die zich trainden op de “vertikalen” van 40m van Cormot.  
Een wandeling van berg naar berg: de JMB gaat van Mont de Sène (521m) naar Mont Rome Château (546m) en vervolgens naar Mont de Rème (514m), daarna bestormt u de Hautes Côtes de Beaune met zijn contrasterende landschappen tussen kliffen, bossen, valleien en wijngaarden. 
Gedurende de tocht komt u o.a. tegen: de plaatsen behorend bij het Cirque du Bout du Monde (einde van de wereld), de Berg met de 3 kruizen, de kliffen van Cormot, een bijzondere, type Mediterrane flora en een beschermde fauna (Slechtvalk, Oehoe). 
Deze mooie, landelijke bekende, sportieve tocht, te doen in beide richtingen, kan men doen op eigen tempo en niveau in een halve dag (de bewegwijzering biedt de mogelijkheid een kortere route te nemen) of in een weekend waarin u dan ook kunt genieten van een fijne overnachting in Nolay of omliggende dorpjes. 
 

Wandelingen voor iedereen in een geweldige omgeving!
 

Meer dan 470km van bewegwijzerde, beveiligde en gekeurde paden

 De Pays Beaunois biedt u, van Bouilland tot de Maranges, 31 wandelroutes aan, van enkele uren wandelen tot aan een dag wandelen, van een gezellige familiewandeling tot een wandeling voor geoefende wandelaars. 
 

Tijdens uw verblijf kunt u ook nog twee andere leuke thematische routes doen : Route van de Grands Crus 87km lang de Grote Wijnen ontdekken, van de Maranges tot aan Dijon, en de route van Combes & Crêtes met 63 km spectaculaire vergezichten  vanaf de kliffen. 

Het pad van Combes & des Crêtes

Deze, in beide richtingen, geel gemarkeerde, route beslaat 70 km, van Bouilland tot Cormot le Grand en gaat door wijngaarden en langs kliffen.  
Dit is een bijzondere wandeling die start met een indrukwekkende uitzichten over de kliffen (Bouilland, Cormot) waarvan sommige zicht geven op de Hautes Côtes de Beaune (Saint Romain, Orches). De route slingert door geclassificeerde plaatsen (kliffen van St Romain, cirque du Bout du Monde) en beschermde natuurgebieden (Natura 2000: kalkhoudende graslanden van Nantoux, van Bouze les Beaune).  
Deze route past zich aan uw ritme aan: van enkele uren lopen (mogelijke shortcuts zijn aangegeven), tot een hele dag met picknick of tot een heel verblijf als “treck Bourgondiër”.
 


Ontdek onze topos-gidsen die beschikbaar zijn in onze VVV-kantoren in Beaune, Meursault, Chagny, Nolay, Santenay en Savigny-les-Beaune….!