De Stad van de Bourgondische Wijnen

Vanaf 2018 zal de stad van de wijnen vele wijnliefhebbers ontvangen voor een unieke ervaring. Bezoekers zullen in Beaune, in 3 ruimtes, de sleutels krijgen tot het universum “Bourgondische wijnen”, voordat zij hun weg vervolgen in de regio. Ontdekken, uitwisselen en gezelligheid: een ondernemende reis die al uw zintuigen zal prikkelen! De Stad zal een plaats zijn voor zowel informatie als ervaringen gebaseerd op een pedagogische en zintuigelijke benadering. 

Het welkomstpaviljoen

Door middel van een eerste proeverij, zult u de fundamenten van de Bourgondische wijn ontdekken: druivensoorten, klimaten, benamingen, aroma’s, links tussen gerecht-wijn…Toegangspoort tot de wijngaarden, u kunt uw eigen route bepalen door de regio, al naar gelang waar u zin in heeft. Een wandeling in de wijngaarden, een bezoek aan een kelder of domein, of nog een wijncursus: u zult zeker een aangename manier vinden om uw verblijf te verlengen!

Het paviljoen van de Wijnschool

De Stad van de Bourgondische wijnen biedt workshops en cursussen voor beginners of voor gevorderden (Ontdekking dag, inleiding tot wijnproeven, links tussen gerecht en wijn, etc.).

Het Ervaringen paviljoen

Leuke momenten, delen en creëren. Kom op een moderne, intelligente en ludieke wijze alles te weten over de cultuur in de breedste zin van de Bourgondische wijn: zijn geschiedenis, zijn tradities, zijn kenmerken, zijn ervaringen. U kunt zien, voelen, aanraken, proeven… De rode draad van deze Stad, afwisselend interactief en actief, zal worden gevormd door het begrip Climats wat het specialisme is van Bourgondië. Inderdaad, de Climats van de Bourgondische wijngaarden zullen centraal staan in de Stad van de Bourgondische Wijnen. 

We zien u eind 2018!